23 квітня 2018
Тексти

Колаборація по-польськи

"...1 вересня 1939 року мене розбудило досить рано ревіння літаків. Я хотів, як деякі мої приятелі, з власної наївності йти воювати з німцями, але батько мене успішно відмовив від цього, за що я йому й до сьогодні вдячний. Наша сусідка почала одразу 1 вересня збирати по сусідах гроші всклад на німецький прапор. Ще того ж самого дня ввечері на нашому будинку висіло велике червоне полотнище з чорним "гакенкройцем."
Коротко

АНОНС: У Запоріжжі пройде фестиваль «ІСТОРІЯ.UA»

Український інститут національної пам’яті запрошує на прес-конференцію, присвячену фестивалю «ІСТОРІЯ.UA», який відбудеться 5 – 6 травня 2018 р. у Запоріжжі.

У Франції знайдено найдавніше свідчення хірургічної ветеринарної операції

Під час розкопок неолітичного поселення Шам-Дюран, яке розміщене за 40 кілометрів від узбережжя Атлантичного океану, ще в 1975-85 роках було знайдено череп корови з отвором, якому в той час не надали значення.

100-річчя від початку звільнення Криму від більшовиків – звернення Президента

22 квітня виповнилося 100 років від дня, коли у 1918 році війська Петра Болбочана прорвали більшовицькі укріплення на Чонгарі й вирушили на звільнення Криму від московської окупації.

АНОНС: Лекція «Історія, спадок і майбутнє німецької Консервативної Революції»

Французький історик розповість про європейські втілення, теоретиків, шляхи розвитку і провідників німецької Консервативної Революції.

Виявлені документи про співпрацю видатного психіатра Аспергера з нацистами

Сам Аспергер в минулому заявляв, що, навпаки, захищав своїх пацієнтів від злочинів нацистського режиму.

АНОНС: У Києві французький філософ розповість про зростання популізму в Європі

Книгарня «Є» та "Український тиждень" запрошує на розмову з Філіппом де Лара “Зростання популізму в Європі. Це гірше, ніж могло б бути. Криза легітимності ліберальної демократії: виклик для України”.