24 жовтня 2018
Тексти

29 січня 1918: Правда про Крути

При Українській Вільній Академії Наук у Сполучених Штатах Америки зорганізовано Комісію для встановлення фактів і дат Визвольних Змагань. Ця комісія зробила дослідження шляхом особистих розмов зі справжніми учасниками бою під Крутами, або шляхом розсилки їм анкет.

29 квітня 1918: Неслушні закиди Центральній Раді

Дуже часто доводиться читати, ніби Центральна Рада не могла збудувати міцну Державу тому, що складалася з соціялістів, а ті думали не про державність, а про соціялізм.
Коротко

АНОНС: Інтелектуали з групи "Першого грудня" представлять "Слово про свободу і відповідальність"

Що потрібно Україні та українцям на шляху до свободи? Публічна розмова із відомими інтелектуалами, учасниками Ініціативної групи "Першого грудня" з нагоди публікації книги "Слово про свободу і відповідальність"

Пам'ятник жертвам Голодомору відкрили в Кагарлицькому районі Київщини. ФОТО

19 жовтня 2018 року в селі Мирівка Кагарлицького району Київської області відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років.

На дні Чорного моря виявили найстаріші у світі уламки корабля. ВІДЕО

Археологи твердять, що 23-метрове судно пролежало на дні непорушеним понад 2400 років.

АНОНС: "Історичною правдою" - по бездоріжжю, невігластву, фейкам і фальсифікаціям!" Зустріч у Бахмуті

Як деконструйовувати міфи і протистояти фейкам розповідатиме Олександр Зінченко, заступник головного редактора проекту "Історична правда", ведучий програми "Розсекречена Історія" на каналі UA:Перший.

АНОНС: Лекція "Поліцентричний" геноцид: доля ромів України в добу нацистської окупації" у Львові

25 жовтня у Львові відбудеться лекція Михайла Тяглого "Поліцентричний" геноцид: доля ромів України в добу нацистської окупації.