24 грудня 2018
Тексти

Дмитро Яворницький. "Козацький Батько" з Січеслава-Дніпра

Його ще за життя називали "характерником" та "Нестором Запорожжя". Вченому вдалося змінити погляди цілого покоління українців на власну історію і повернути героїчні сторінки козацтва в пам`ять народу.
Колонки

Валерій Мілосердов: "Огонёк", Суслов і жіноча ж...

Фотографія з римської Олімпіади викликала неабияке зацікавлення у секретаря ЦК КПРС Міхаіла Суслова, який відповідав за ідеологію. Він побачив у ракурсі пропаганду... формалізму. А не те, що там насправді було знято)
Коротко

У Румунії збираються судити лідерів революції, яка повалила режим Чаушеску

Прокуратура Румунії висунула звинувачення лідерам революції 1989 року, яка завершилася повалення диктатури та розстрілом Ніколае Чаушеску.

Франція передала в Україну копію витягів з Бертинських хронік

Бертинські хроніки зберігаються в бібліотеці міста Сент-Омер та вважаються найдавнішою згадкою про Русь-Україну.

АНОНС: Презентація книги "Повсякденне життя міст Англії"

Видавничий дім "ПенМен" презентує новинку від молодого та талановитого історика Олександра Охріменка "Повсякденне життя міст Англії ХІ-ХІІІ століття".

У Львові презентували першу книгу-біографію Климентія Шептицького

22 грудня у Святоюрському соборі Української греко-католицької церкви презентували вперше видану біографію блаженного Климентія Шептицького, рідного брата митрополита Андрея Шептицького.

Музей оприлюднив список загиблих в’язнів-українців Дахау

Нещодавно у вільному доступі з’явилися прізвища 96 військовополонених – уродженців України, представників командного складу Червоної армії. Персональні дані воїнів уточнено та доповнено. Перелік систематизовано за областями України.