25 жовтня 2010
Тексти

В СРСР секс був (радянські презервативи 1938-1990)

"Це" - теж частина історичної правди. Слова "секс" ніби й не було, але діти в Радянському Союзу, слава Богу, народжувалися. Була й контрацепція. Така ж незграбна, як і багато іншого, народженого плановою економікою.

Валерій і Сандра. Листування Валерія Марченка із Сандрою Фапп'яно

Оскільки ми наперед знаємо, чим закінчиться ця світла історія, стає страшно - в якому жахливому світі ми жили. Ці молоді люди не могли побачити один одного, їм важко було один одного почути - телефонувати в Італію екс-політв'язневі було майже нереально.

Тімоті Снайдер: "Янукович заперечує Голодомор як акцію, спрямовану проти українців. Але це було саме так"

"В результаті великого терору загинули 682-691 тисячі людей, ми знаємо це число; воно, можливо, неточне, але близьке до істини. І це новий факт".
Коротко

ЯНУКОВИЧ: "ГОЛОДОМОР - ЦЕ ЗЛОЧИН СТАЛІНСЬКОГО РЕЖИМУ"

Президент Віктор Янукович вважає Голодомор цілеспрямованим злочином.

Чи убивав Березовський російського тележурналіста?

Засуджений на 20 років за організацію убивства депутата Державної Думи РФ Галини Старовойтової Юрій Колчин дав показання слідству, де зокрема розповів про роль бізнесмена Бориса Березовського в убивстві журналіста та телеменеджера Владислава Лістьєва. Резонансний злочин стався ще 1 березня 1995 року, але слідство так і не змогло з'ясувати, хто замовив і хто застрелив гендиректора «ОРТ».

Анонс: акція пам'яті 1111 українців, розстріляних у дні 20-ліття більшовицької революції

«Соловецький етап» - це 1111 в`язнів Соловецької тюрми особливого призначення (СТОН), серед яких було 290 українців.

Завдяки витоку інформації кампанія в Іраку стала найбільш документованою війною в історії

Чергова сенсація від WikiLeaks - витік інформації про деталі іракської кампанії. Жодної аналітики, просто звіти про смерті, поранення і теракти. Зі 109 тисяч загиблих 66 тисяч - цивільні громадяни.