26 січня 2011
Тексти

2007: Добкін і Кернес записують передвиборчий ролик

Легендарне відео, який потрапило у світовий топ-10 наступного дня після того, як з'явився на Youtube. Можна сказати, що за охопленням аудиторії це - найпопулярніший харківський телеканал.

Українці, які створили імперію. Частина 1 - ідеолог Прокопович

Участь українців у розбудові Російської імперії часто делікатно замовчується. Але наші земляки неабияк доклалися до її створення, так само як потім підставили плече і комунізмові. Це історичний факт.
Колонки

Володимир Гонський: Час воїнів. Олександра Соколовська - отаман Маруся

"Ви думаєте, що мені потрібна війна? Що мені у ній? Я жінка ще молода, я хочу жити, але що робити? Все, що тільки було у нас, розбито і розграбовано. Нині, як бачите, мене оберігати нікому, а навпаки... Я оберігаю."

Вахтанг Кіпіані: 100 днів "Історичної правди"

Політ нормальний. Маємо понад 830 тисяч хостів за цей час. Будьте з нами і далі. Пропонуйте теми. Надсилайте дописи, артефакти недавнього минулого. Розкажіть про нас друзям, френдам, знайомим у соціальних мережах і блогах.
Коротко

У Львові зменшили охорону пам'ятника Радянській армії

Монумент Слави у Львові на вул. Стрийській наразі охоронятимуть лише в нічний час.

ПОЛЯКИ ПОБУДУЮТЬ "КАТИНСЬКИЙ" МЕМОРІАЛ У БИКІВНІ

Цього року Польща почне будувати в Биківні під Києвом меморіал полякам, розстріляним НКВС у 1940 році.

Глава турецького уряду шантажував Януковича Голодомором-геноцидом

Прем'єр-міністр Туреччини Ердоган категорично відмовлявся відвідувати Меморіал пам'яті жертв голодомору, що є обов'язковим для всіх офіційних візитів. Скандал і навіть небезпеку зниження рівня візиту вдалося залагодити лише після запевнення української сторони, що Голодомор більше не вважається геноцидом.

У Німеччині знайшли фотосвідчення нових злочинів вермахту на території СРСР

Правоохоронні органи Німеччини почали нове розслідування злочинів, скоєних солдатами вермахту на окупованих радянських територіях.

Бандері дали звання у ще одному місті

Степан Бандера визнаний почесним громадянином Жовкви.