26 червня 2013
Коротко

Поляки мають визнати, що теж учиняли злочини - історик

Визначення "етнічні чистки з ознаками геноциду", вжите у резолюції Сенату Польщі з приводу 70-річчя Волинської трагедії, не відповідає жодним визначенням геноциду, що існують у міжнародній практиці.

Мінкульт віддає Німеччині вивезені у 1945 році книги

27 червня в Національній парламентській бібліотеці відбудеться церемонія передачі Україною німецькій стороні 713 книжок з бібліотеки Музею цукру в Берліні.

НА ДОНБАСІ ВУЛИЦЮ БІЛЬШОВИКА ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ НА БАТЬКА БІЗНЕСМЕНА

У Горлівці (Донецька область) вирішили перейменувати вулицю на честь Нагапета Саркісяна, батька близького до нардепа Юрія Іванющенка бізнесмена - Армена Саркісяна.

На Волині відкрили виставку 17-річчя Конституції. ФОТО

У приміщенні Волинського краєзнавчого музею почала функціонувати виставка "Конституція України: з історії становлення". Створена вона на основі матеріалів Волинського краєзнавчого музею. На ній представлені оригінали документів, починаючи з 1918 року та закінчуючи сьогоденням.

В Україну летить делегація британських реконструкторів літаків. ФОТО

Британський авіаклуб Air Squadron здійснить візит в Україну з показом літаків у чотирьох містах. У складі авіаделегації 27 літаків різних типів, серед яких 12 - історичні, побудовані у 1930-40-х роках. Декілька з них - часів Першої світової війни.

"Українці теж можуть звинуватити нас у геноциді" - голова Сенату

Маршалек Сенату (верхня палата польського парламенту) Боґдан Борусевіч висловив задоволення змістом постанови Сенату про вшанування пам'яті жертв Волинського злочину, хоча й сам не підтримує прийняття "історичних постанов".

Данці дослідили свої найбільш відвідувані музеї

До списку найбільш відвідуваних музеїв Данії увійшли Музей мистецтв у Кьоге, музей сучасного мистецтва Louisiana, художній музей міста Скаген і Орхуський музей ARoS.

Є електронна версія книги про українців, які рятували поляків. СКРІНШОТИ

Інститут національної пам'яті (ІНП) Польщі вивісив в інтернет українську та англійську версію "Кресової книги справедливих 1939-1945" - у цьому виданні зібрані свідчення про українців, які рятували своїх польських сусідів під час польсько-українського міжетнічного конфлікту і Волинської трагедії.

Ейфелеву вежу закрито для туристів через страйк

Ейфелеву вежу в Парижі було закрито у вівторок для туристів через страйк обслуговуючого персоналу.