27 лютого 2012
Тексти

"Поручик Голицын". Бандерівсько-білогвардійський хіт

У пісні "Поручик Голицын" є український аналог, відомий іще з кінця 1940-х років. Найцікавіше те, що прототипом відомого російського романсу стала пісня, написана вояком Української Повстанської Армії.
Коротко

ЛЕКЦІЮ НІМЕЦЬКОГО ІСТОРИКА ПРО БАНДЕРУ СКАСОВАНО (оновлено)

Лекції німецького історика з польським корінням Ґжеґожа Россолінського-Лібе про Бандеру, ОУН і УПА у Дніпропетровську не відбудуться. Проведення цих же лекцій у Києві наразі під питанням.

Українські пошуковці хочуть співпрацювати з державою

За минулий рік офіційні пошукові організації України провели понад 350 пошукових експедицій, знайшли останки близько 1000 загиблих, повернули імена більш ніж 50 полеглих, та ще 6000 імен завдяки їх роботі було занесено до Книги пам'яті.

У Норвегії згоріла церква, яка пережила бомбардування Другої світової

У Норвегії згоріла 116-річна церква Rørvik, що пережила бомбардування під час Другої світової війни.

Над входом у метро в Харкові встановлять пам'ятник Сіркові

Біля виходу станції метро "Історичний музей" в сторону Бурсацького спуску з'явиться пам'ятник отаманові Івану Сірку.

Рукопис Шарлотти Бронте продано за 691 тисячу фунтів

Рукописний журнал англійської поетеси і письменниці Шарлотти Бронте, в якому вона вже в 14 років описала сцену, що стала прообразом одного з епізодів роману "Джейн Ейр", проданий на аукціоні Sotheby's у Лондоні за 690,9 тисячі фунтів стерлінгів.

На лекцію про Бандеру просять приходити з посвідченнями особи

Лекція німецького історика Ґжеґожа Россолінського-Лібе перенесена з Могилянки в інше місце. На всі лекції просять приходити із посвідченням особи. Кількість місць обмежена.