28 лютого 2012
Колонки

Олексій Копитько: Хто лобіює "монетизацію" музеїв

Розробка цієї приватної компанії спрямована на включення музейних зібрань у... фінансовий обіг держави і перетворення їх у ліквідні активи для подальшого використання в якості застави, продажу, обміну тощо. Ця загроза не зникла, а стала навіть більш гострою в силу політичної ситуації.
Коротко

УВАГА! ТЕХНІЧНІ РОБОТИ НА "ІСТОРИЧНІЙ ПРАВДІ"

28 лютого 2012 року з 20 до 22 години на сервері "Української правди" будуть проводитися планові роботи.

"Вікіпедія" і Спілка краєзнавців підпишуть меморандум про співпрацю

29 лютого в Інституті історії НАНУ відбудеться засідання президії правління Національної спілки краєзнавців України. На заході буде підписано меморандум про співпрацю між Національною спілкою краєзнавців України та громадською організацією "Вікімедіа Україна".

Брама Покровського монастиря в Києві може впасти - депутат

Головний вхід до Свято-Покровського жіночого монастиря Української православної церкви - брама–пам’ятка ХІХ ст., розташована у Бехтерівському провулку в Києві - потребує термінової реставрації.

Невідомі "Молоді комуністи" обіцяють 4 пам'ятники Сталіну по Україні

В день смерті Йосипа Сталіна 5 березня "Молоді комуністи України" встановлять пам'ятники вождю СРСР у 1924-53 рр. у чотирьох містах країни.

"Шалаш Ленина" в Розливі відреставрують

Конкурс на 1,5 млн рублів (приблизно 412 тисяч грн) із ​​реставрації пам'ятника "Курінь Леніна" в Розливі буде оголошено у квітні-травні цього року.

Анонс: книга і дискусія про сучасну історію та її майбутнє

В київському видавництві "Ніка-Центр" вийшла книга одного з найцікавіших сучасних теоретиків історіографії Еви Доманської "Історія та сучасна гуманітаристика: дослідження з теорії знання про минуле".

Знайдено "утрачену" ділянку Великого Китайського муру

Британський дослідник виявив на території Монголії не позначену на сучасних картах стокілометрову ділянку Великого Китайського муру.