27 жовтня 2011
Тексти

1999: розстріл міністрів у вірменському парламенті. ВІДЕО

27 жовтня 1999 року група озброєних людей увірвалася в зал засідань Національних зборів Республіки Вірменія і відкрила вогонь по президії.
Колонки

Євген Гірник: Легіонери "Ваффен СС" у Латвійській республіці: статус і пільги

Ті, хто воював у лавах Латиського легіону, поліції та воєнізованих "загонах самооборони" формально привілеїв за свою службу від Латвійської держави не мають, проте користуються пільгами як учасники національного опору і політрепресовані.
Коротко

У Львові три дні вивчатимуть історію залізниць XIX сторіччя

3-5 листопада 2011 р. у Львові відбудеться Міжнародна конференція з залізничної історії "В очікуванні залізниці: Як периферія сполучалася з центрами індустріалізації".

Відреставровано шедевр українського німого кіно

28 жовтня о 19:00 в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький Арсенал" в рамках фестивалю "Молодість" відбудеться презентаційний показ відреставрованої класики українського німого кіно - фільму Георгія Стабового "Два дні" (1927) у супроводі камерного симфонічного оркестру Kyiv Classic Orchestra.

Кернес хоче демонтувати пам'ятний знак на честь суверенітету України (ФОТО)

Найближчими днями у Харкові буде демонтовано пам'ятний знак на честь проголошення декларації про суверенітет 1990 року, що знаходиться у Саду ім. Т. Шевченка, та пам'ятник кошовому отаману Івану Сіркові в місті Мерефа.

Сканадал: у Львові з музею зникло 157 одиниць зберігання

Із фондів відділу народного мистецтва Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького зникло 157 одиниць зберігання, зокрема 148 історичних кахлів, а також свічники та посуд.

Документи про загибель Миколи ІІ відкриють. Тільки для Романових?

Представники Дому Романових зможуть ознайомитися з матеріалами справи про загибель царської родини, заявив старший слідчий-криміналіст Головного управління криміналістики Слідчого комітету РФ Володимир Соловйов.

У колишній нацистській в'язниці покажуть фільми про Голокост

Документальні стрічки про євреїв України в часи Другої світової війни та про українців, які їх рятували, демонструватимуть в Національному музеї "Тюрма на Лонцького", де в 1941-1944 роках була катівня гестапо.