27 листопада 2012
Тексти

Данило Яневський: "Роман Шухевич не потребує цяцьок на своїй труні"

"Шухевич загинув у бою, загинув зі своїми солдатами. Він знав, що на нього чекає і міг відійти на Захід, але цього не зробив. Своїй зв’язковій, яка була в останній день його життя поруч, він сказав: "Незалежність проголосять комуністи, але ми того не дочекаємось"..."
Коротко

Балабанов зніме кіно про бандитську молодість Сталіна

Російський кінорежисер Алєксєй Балабанов, відомий картинами "Брат" і "Брат-2", зніме фільм про кримінальну молодість диктатора Сталіна.

У Росії відкрився музей валянок

У місті Вишній Волочек Тверської області відкрився музей валянок.
Музей був відкритий при фабриці, яка спеціалізується на виготовленні валянок.

У Києві зник пам'ятник першому трамваю у Східній Європі. ФОТО

З Поштової площі (Поділ) зник пам’ятник "Першому київському трамваю", встановлений у 1992 році на маршруті №1 електричного трамваю - першого в Російській імперії та Східній Європі.

"Регіонали" продовжують просувати пам'ятник Столипіну в Києві

У Києві відкрилася документальна виставка пам'яті прем'єр-міністра Російської імперії Петра Столипіна "За сімома печатками: П.А. Столипін і Київ".

Золота брошка царя Креза повернеться з Німеччини до Туреччини

Прикраса, якій більше двох тисяч років, було частиною "Лідійського скарбу" з 363 золотих речей. У 2006 році брошка була викрадена з музею, а потім виявлена ​​в Німеччині.

У Криму знайшли останки червоноармійців і їхню зброю

Боєприпаси часів війни і останки загиблих радянських воїнів і боєприпаси Другої світової війни були виявлені на території дитячого табору "Ласпі" (30 км від Севастополя).

У Чехії після реконструкції відкрився музей Skoda

В місті Млада-Болеслав відкрили музей Skoda. Експозиція охоплює всю 117-річну історію чеської марки, яка ілюстрована не тільки машинами в якості головних експонатів, але також фільмами та іншими свідченнями великої історії відомого автомобільного бренду.

На території УПЦ КП працювали "чорні археологи"? - Бригинець

Сьогодні активісти, які прорвалися на територію будівництва за адресою пров. Десятинний, 3-5, виявили незаконні археологічні розкопки.

В'ятрович презентує нові сюжети про таємниці КГБ

Історик Володимир В’ятрович, який займався розсекреченням архівів радянських спецслужб, презентує нову книгу "Історія з грифом "Секретно". Нові сюжети".

АНОНС: лекція про київські мости і переправи через Дніпро

Краєзнавець, екскурсовод і викладач Валерій Лисенко прочитає у Києві лекцію на тему "Історія київських мостів".