28 листопада 2012
Тексти

Жиди чи євреї? Текст галицького мовознавця та історика 1996 року

За такою ж схемою аргументації українофоби заперечували можливість визнання етноніму “українець”. Чомусь ніхто з ревнителів чистоти мови не виступає за відновлення в ужитковому обігу етноніму “москаль”. "Ми вимагаємо до себе поваги. Ми не жиди, ми — євреї”.
Колонки

Михайло Бігус: Чому мовчать археологи, або примара духовного Чорнобиля

Провладна більшість прийняла зміни до законодавства щодо відведення земельних ділянок. Якщо вони будуть реалізовані на практиці, то це матиме катастрофічні наслідки для збереження культурної спадщини. Особливо це стосується пам’яток археології.
Коротко

ПОМЕР ІВАН БІЛИК - АВТОР БЕСТСЕЛЕРА ПРО АТІЛЛУ-ГАТИЛА

Помер автор популярних історичних романів Іван Білик. Виданий у 1970-х "Меч Арея" був заборонений, але поширювався нелегально і витримав 15 перевидань. Саме з цього художнього твору в масовій свідомості з'явився "гунський князь Гатило".

Музей мадам Тюссо з'явиться в Токіо

Музей мадам Тюссо відкриється в Токіо в березні 2013 року. У середу в будівлі музею пройшла фотосесія, в якій задіяні воскові фігури подружньої пари Принца Вільяма і Кейт Міддлтон.

Архів Тарковського на "Сотбіс" продали за $2 млн

На аукціоні "Sothbey's" вважають, що хід торгів з продажу архіву Андрія Тарковського свідчить про його історичну цінність. "Ми приголомшені сумою, за яку проданий архів".

Розкажуть, чому Голодомор є геноцидом згідно з міжнародним правом

У Києві відбудеться презентація колективної монографії "Голодомор 1932-1933 років в Україні як злочин геноциду згідно з міжнародним правом".

Зниклий харківський танк переїхав до музею військової техніки у Вишгород

Міноборони України офіційно прокоментувало інформацію про зникнення танка, який чверть століття простояв на постаменті військової частини Башкирівка (м.Чугуїв, Харківської області). Раритетну машину, демонтовану вночі на території військової частини, замінять більш сучасним Т-55.

"Мужички з істфаку" нав'язують білорусам нову історію - чиновник Лукашенка

"Складається враження, що деякі мужички з істфаку та інших теплих академічних місць заявилися спеціально, щоб плюнути на могили предків - заявляючи, що, мовляв, не було в Білорусі жодних партизанів. Треба думати, були тільки близькі їм за духом колаборанти".