27 грудня 2012
Тексти

Музейні підсумки 2012 року

Цей несподіваний поворот світської хроніки, серед іншого, засвідчив тенденцію, яка не простежувалася раніше: музеї - це статусно і престижно. І у цьому негласному визнанні музеїв об’єктом luxury-сегменту і полягає одна з причин змагання за музейний ресурс.

Василь Ємець. Кобзар у фраку

Він народився на Харківщині, а помер у Лос-Анжелесі. Він єдиний, хто грав на бандурі в Імператорському театрі. Його відправив у еміграцію Іван Огієнко - щоб зберегти для України талант. Він співав "Вже воскресла Україна...", а створена ним у Києві капела бандуристів стала сьогодні Національною заслуженою.
Коротко

У Дніпропетровському історичному музеї виставили вбрання казкових персонажів

Подивитися на вбрання казкових персонажів можна на виставці "Різдвяні казки Оксани Єрмакової" в Дніпропетровському історичному музеї.

Ермітаж відкриє свій готель в Санкт-Петербурзі

Державний Ермітаж відкриє в Санкт-Петербурзі власний готель. Він розташується в центрі міста, на вулиці Правди, 10. У створенні інтер'єрів готелю "Ермітаж" будуть брати участь фахівці музею.

РУКОПИСИ ШЕВЧЕНКА І ФРАНКА В НЕБЕЗПЕЦІ ЧЕРЕЗ ХОЛОД В АРХІВІ

Голови комітетів ВР з питань свободи слова Микола Томенко, з питань культури В'ячеслав Кириленко і з питань науки Лілія Гриневич звернулись до прем’єр-міністра, голови КМДА і голови Державної архівної служби стосовно ситуації зі збереженням найцінніших раритетних рукописів визначних українців.

Музей Грузинського Патріарха відкрився в Батумському ботанічному саду

У Батумському ботанічному саду відкрився музей Грузинського Патріарха. Як пояснив голова Верхової ради Аджарії Автанділ Берідзе, ініціатором ідеї є публіцист Отар Гагуа.