26 грудня 2012
Тексти

Політичні репресії 1920-1980-х та проблеми формування національної пам’яті

Від 1927 до 1990 р. в Україні було заарештовано понад мільйон осіб (з них понад 50% – українці). 140 тисяч із них - розстріляно. У 1930-1933 р. із 184 репресованих науковців України не менш 170 були істориками.
Коротко

Татарську газету попередили, щоб не паплюжила історію росіян

Головному редактору і засновнику газети "Звезда Поволжья" Рашиту Ахметову винесли попередження за публікацію статей "Росія очима татарина".

Картина з особистого кабінету Миколи І повернулася в музей

Картина з особистого кабінету імператора Миколи І-го, викрадена німцями під час Другої світової війни, повернулася в музей-заповідник "Царське село" в Петербурзі.

З книгою Орхана Памука в турецький музей пускають безкоштовно

В турецький музей пускають безкоштовно з книгою турецького лауреата Нобелівської премії з літератури Орхана Памука "Музей невинності".

У Києві презентують посібник про толерантність у підручниках історії

В четвер у Києві відбудеться презентація книги "Підручник з історії: проблеми толерантності. Методичний посібник для авторів та редакторів видавництв".

На березі Кальміусу створять етно-музей

У донецькій мерії зайнялися створенням етно-міста "Дике поле". Музей під відкритим небом побудують під час четвертої черги реконструкції парку культури та відпочинку на ділянці 2,8 гектарів між шосе імені 75-річчя ФК "Шахтар" і Ніжньокальміуським водосховищем.