28 березня 2013
Тексти

1969: збірна Чехословаччини з хокею мститься СРСР за Прагу-68

Чехословаки виграли - і в ЧССР, де після вторгнення радянських військ тривало хитке примирення, розпочалися святкові маніфестації. 500 тисяч людей вийшло на вулиці по всій країні, з ейфорійними плакатами штибу "Отримайте за серпень" і "Перемога без танків".
Коротко

У Черкасах розкажуть про архіви КГБ і що з ними робити

Архівіст, член вченої ради Центру досліджень визвольного руху Геннадій Іванущенко проведе у Черкасах публічну лекцію на тему "Про що розповідають архіви КГБ?".

В Мінську презентують книгу "Історія музейної справи Білорусі"

29 березня 2013 року о 17.00 в арт-кафе Національного художнього музею Республіки Білорусь відбудеться презентація книги доктора історичних наук, професора А.Гужаловского "Історія музейної справи Білорусі".

УПЦ КП ПРО ВОЛИНЬ-1943: "ПРОЩАЄМО І ПРОСИМО ПРОЩЕННЯ"

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет закликав українців та поляків до взаємного прощення за трагедію польсько-українського конфлікту в роки Другої світової війни.

КМДА захищала пам'ятник Леніну з нагоди... Голодомору. ФОТО

У 2007 році КМДА в рамках відзначення 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні подала документи на занесення пам’ятника Леніну до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Музей космонавта Титова отримав бортжурнал космічного корабля "Восток-2"

Вдова космонавта Германа Титова Тамара Титова передала меморіальному музею в Алтайському краї Російської Федерації бортовий журнал космічного корабля "Восток-2".

Мюнхенський музей відкривається після реконструкції

У Мюнхені 8 травня відкриється після чотирирічної реставрації художній музей Ленбаххаус (Lenbachhaus). Музей, який включає в себе історичну віллу, яка належала художнику Францу фон Ленбаха, і розбитий при ній сад, отримав в цьому році новий триповерховий будинок.