27 березня 2013
Колонки

Павло Зуб'юк: Український погляд на "Волинську різанину"

Питання "акції нищення поляків" - це не питання стосунків сучасної України з сучасною Республікою Польщею. Це внутрішньоукраїнське питання. Саме таким має бути український погляд на події 1943 року: передусім Волинь - територія України.
Коротко

Заради елітного житла тихцем зносять рештки Берлінського муру. ФОТО

Сьогодні на світанку у столиці Німеччини за підтримки поліції були демонтовані чотири сегменти Берлінського муру на найдовшій із його збережених ділянок, що носить назву East Side Gallery ("Східної галереї").

Волинська ОДА готується до вшанування жертв трагедії 1943 року

Керівництво Волинської області готується "вшанувати пам'ять жертв "Волинської трагедії" 1943 року, коли пройшли етнічні чистки українського і польського населення на території Волині".

У Будапешті з'явилася площа Тараса Шевченка. ФОТО

У Будапешті з’явилася площа Тараса Шевченка. Її урочисте відкриття відбулося 23 березня у престижному 2-му районі угорської столиці неподалік МЗС Угорщини.

У Ріо-де-Жанейро відкритий музей сучасного мистецтва

Минулого тижня в Ріо-де-Жанейро відкрився музей сучасного мистецтва Латинської Америки Casa Daros. Він розташувався у відреставрованому особняку XIX століття, побудованому у неокласичному стилі за проектом архітектора Франсішку Жоакіма Бетенкура да Сілва (Francisco Joaquim Bethencourt da Silva).

"Нічну варту" під охороною повернули в музей

Картина Рембрандта "Нічна варта" була повернена в головну будівлю Державного музею в Амстердамі, який незабаром має відкритися для відвідувачів після ремонту.

В Лондоні горіли бібліотека і музей

У понеділок, 25 березня, у Лондоні почалась велика пожежа в будівлі, де розташовуються музей і бібліотека району Саутварк на південному сході міста.