28 жовтня 2010
Тексти

"Мы из будущего-2": фільм замовили люди, "яким не відмовляють"

"Прем'єра призначена на осінь, напередодні виборів в Україні. Ви взагалі розумієте, які часи настають?" - "Сподіваюся, ви не маєте на увазі тоталітарні". - "Саме вони!" - раптом увірвалася в розмову помічниця продюсера. (рос.)

Перестрашені галичани

Львівські історики бояться розповідати про те, як у їхні музеї приходять люди в цивільному. Знаю, що галичани вміють махати кулаками у кухні перед рідними, а ось перед своїми начальниками нагадують кроликів перед удавом.

Неспійманий світом. Сковорода ловив кайф від мандрів

Коли восени 1910-го року Лев Толстой надумав тікати з Ясної Поляни, то цей відчайдушний крок був наслідуванням "утечі від світу" Григорія Сковороди. Майбутній філософ народився 3 грудня 1722 року на Полтавщині. 290 років тому.

2004: Медведєв їсть із рук Януковича

Легендарне відео з архіву "5-го каналу": Медведєв бере у Януковича цукерку, а Путін відмовляється.

40 фактів про бандерівців, які повинен знати кожен

Адольф Гітлер був Провідником Берлінського Крайового Проводу ОУН, бандерівці розмножувались укусами, а дивізій "Галичина" насправді було п'ять - "Галичина", "Вільна Галичина", "Мертва Галичина" і "Вільна від москалів Галичина".
Коротко

Хакер знищив архів молдавського спорту за 100 років

У результаті атаки стерто базу даних історії спортивних змагань в Молдові, починаючи з 1999 року, а також фото- та відеоматеріали про історію молдавського спорту за останні 100 років.

Скрипка продав "запорожець", щоб діти вчилися не за програмою Табачника

На Черкащині проводиться дитячий табір - школярі з російськомовної Дніпропетровщини та україномовної Рівненщини разом вивчатимуть альтернативний табачниківському курс історії.

В РОСІЇ ВИДАДУТЬ СВОЮ ВЕРСІЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

Розбіжності в думках в українських і російських істориків існують щодо питання походження державності, оцінки Переяславської раді, оцінки революції 1917 року та національних рухів.

Колумб не привозив сифіліс до Європи - сенсаційна знахідка

У Лондоні відкопали вчені знайшли сім людських скелетів, вигляд яких свідчить про те, що за життя їхні власники страждали на сифіліс.