30 березня 2012
Тексти

Музей шістдесятництва: головні фонди - по квартирах і спогадах

Обіцяний днями Поповим музей шістдесятництва - це убите приміщення без опалення, освітлення і всього іншого. "Вперше пообіцяв відкриття музею ще Ющенко. Однак далі паперу з управління культури справа не рушилася".
Коротко

В Чернігові депутати відмовилися від червоних прапорів на 9 травня

Сесія Чернігівської міської Ради не підтримала внесення до порядку денного питання щодо вивішування червоного "прапора Перемоги" на будівлях державних установ у Чернігові 9 травня.

Останнього керівника зовнішньої розвідки КГБ знайдено мертвим

Тіло колишнього глави радянської зовнішньої розвідки Леоніда Шебаршіна було виявлено в його квартирі в Москві.

З МОГИЛИ БАТЬКІВ ГІТЛЕРА ПРИБРАЛИ НАДГРОБОК (фото)

Влада невеликого австрійського міста Леондінге знесла надгробний пам'ятник із могили батьків Адольфа Гітлера. Як і у випадку зі знищенням могили Рудольфа Гесса, причиною стало паломництво неонацистів.

У Петербурзі знайшли гігантський скарб (ФОТО)

Великий скарб столового срібла виявлений в Санкт-Петербурзі при реставрації маєтку Наришкіних-Трубецьких. Знайдена унікальна колекція приблизно з 1 тисячі предметів кухонного начиння і побуту, а також нагороди і папери.

Київрада проголосує перейменування вулиці Боженка на Малевича

Комісія з питань культури та туризму підготувала проект рішення Київради щодо перейменування вулиці Боженка у Голосіївському районі на вулицю Казимира Малевича.

У Львові відкриють виставку "Сила волі. Провідники визвольного руху"

Про минуле боротьби та особистого життя командирів УПА Романа Шухевича і Василя Кука, засновника ОУН Євгена Коновальця та лідера визвольного руху Степана Бандери розкажуть у фотографіях, архівних документах та спогадах їхніх сучасників у Національному музеї "Тюрма на Лонцького".