30 березня 2011
Тексти

Казахська родина Тараса Шевченка

Аксакали стверджували, що його неофіційною дружиною (токал) була казашка Катя, молодша від нього на 20 років, і в них було двоє дітей, хлопчик та дівчинка. Нащадки Тараса роду Муалім-Адай є хранителями його пам'яті ось уже понад 150 років. Нова книга про старовинну легенду.

Сидір Білий і Чорний Корсар. Як козаки із засновником ВМФ США воювали

Битви проти турків у водах Дніпровського лиману 1788 року - дещо белетризована, але цікава історія про те, як до України остаточно відійшли землі нинішньої Миколаївщини і Одещини.
Коротко

Донецькі комуністи хочуть заборонити українських націоналістів

Депутати від КПУ в Донецькій облраді виступили зі зверненням до Верховної Ради з пропозицією ухвалити закон про заборону націоналістичної діяльності.

Ще 9 вулицям Києва повернуть історичні назви

"Київ - унікальне місто і його вулиці повинні носити унікальні історичні імена. Ми прагнемо позбутися недоречних і помилкових назв, а також назв, пов'язаних з добою тоталітаризму" - заявив голова комісії Київради Олександр Бригинець.

Вийшов перший том збірника документів про повстанців Сумщини

29 березня у прес-центрі SumyNews відбулася презентація нової книги члена Вченої ради Центру досліджень визвольного руху Геннадія Іванущенка "Повстанський рух на Сумщині в 20-30-х рр. XX ст. Т. 1".