31 березня 2011
Тексти

"Грузин, бля, грузин", "Суркіс - жид"... Вибране з т.зв. "плівок Мельниченка"

Генпрокуратура не тільки веде справу проти екс-президента, але й по факту визнала документально доведеними аудіозаписи, нібито зроблені в першому кабінеті держави. Увага, нецензурна лексика!

Кодекс воїна-афганця. Пам'ятка для радянських солдат 1987 року

Можна: триматися з гідністю, передавати захоплені наркотики місцевій владі, проявляти "высокую политическую бдительность"... Забороняється: дивитися на жінок, купувати і продавати, купатися, обшукувати, паркуватися біля мечетей, користуватися водою...

2011: Михайло Кальницький показує закинуті пам'ятки Києва

Відеоекскурсія від Михайла Кальницького - дворами закинутих садиб у центрі Києва. Раніше тут жили Сікорський, Глушков, Мурашко, Купрін. Потім їх обіцяли оголосити пам'ятками. Зараз вони стоять покинуті. А замість будинка Сержа Лифаря вже скляний паралелепіпед.
Колонки

Дмитро Карп’як: Історія, яка розминеться з правдою

Hайприроднішим чином пишеться історія України з погляду українського народу. Погляд з Росії чи з Польщі - це вже щось зовсім інше. Теоретично можна зібрати під однією палітуркою абсолютно різні думки. Та чи не буде від того в головах студентів і учнів суцільна каша?
Коротко

Письменник, якому не дали Шевченківську премію, напише роман про УПА

На зустрічі з громадськістю в Івано-Франківську у відповідь на прохання написати роман про УПА, Василь Шкляр пообіцяв зробити це через п'ять років.

Влада передумала виселяти з Лаври музеї. "Домовились з МП"

Київська влада не виселятиме музеї з Києво-Печерської лаври.

Новий підручник з історії: зник розділ "Русифікація" і з'явилася "Велика вітчизняна"

Новий підручник з історії для 11 класу повинні надрукувати лише влітку, проте вже зараз став відомий зміст одного із них під авторством Станіслава Кульчицького та Юлії Лебедєвої. Там немає розділу "Русифікація", а також скорочено до мінімуму опис боїв УПА.