29 березня 2011
Тексти

90 років НЕПу. Pеванш приватного бізнесу в СРСР

В 1921-му в радянських республіках розпочався короткий період "нової економічної політики", яка дозволила підприємництво при владі, що заперечувала приватну власність. Непмани шикували в ресторанах, змінювали репертуар у театрах і хамили бідно вдягнутим: "Це вам не вісімнадятий рік!" (рос.)
Коротко

У Гарварді обговорювали архіви КГБ, відкриті СБУ

Історики та архівісти Девіс-центру російських та євразійських студій Гарвардського університету обговорювали можливості вивчення радянської історії, діяльності спецслужб та розвитку тоталітарного режиму на прикладі архівів КГБ, розсекречених в Україні.

Українці світу просять Януковича та Медведєва спільно засудити Сталіна

Генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів заявив на прес-конференції у Львові, що запропонував Президентові Віктору Януковичу спільно з колегами з Казахстану і Росії написати спільну заяву, що вони засуджують Сталіна за Голодомор - злочин проти людства.

Судове засідання у справі Бандери-Героя не відбулося і перенесене

Касаційну скаргу на рішення судів першої і другої інстанції, які скасували указ президента Ющенка, досі не розглянуто.

Донецькі депутати проти "таких ганебних героїв, як Бандера"

В день, коли розглядається касаційна скарга щодо Бандери-Героя, депутати Донецької облади ухвалили звернення до народних депутатів України щодо неприпустимості героїзації Степана Бандери.

Анонс: виставка про роль жінки в українському суспільстві

Музей книги і друкарства запрошує на відкриття Міжнародного проекту "Роль жінки в українському суспільстві: історична ретроспектива" 30 березня.