30 вересня 2013
Тексти

Таємниці саркофагу Ярослава Мудрого

Останки Ярослава Мудрого вивезли з Києва у 1943 році, хоча вчені в УРСР були впевнені, що вони - в саркофазі у Софії Київській. Якби у 2009 році саркофаг не відкрили, була ймовірність назавжди втратити цю безцінну реліквію назажди. Тепер є шанс повернути...
Коротко

На Львівщині планують відзначати 100 років Першій світовій війні

У Львівській облдержадміністрації відбулося засідання організаційного комітету з відзначення у 2014 році 100-ї річниці початку Першої світової війни.

До Музею авіації в Києві привезли нові літаки. ФОТО

Напередодні 10-річного ювілею Музей авіації отримав два подарунки: пасажирські літаки Ан-28 і Let L​​-410.

У Криму постраждали два реконструктори війни 1953-56 років

У Бахчисарайському районі Криму під час історичної реконструкції Альмінської битви Кримської війни 1853-1856 років унаслідок вибуху порохових зарядів постраждали дві людини.

З російських підручників приберуть "татаро-монгольське іго"

Російське історичне товариство презентувало проект єдиного підручника з історії для шкіл РФ. Замість "монгольського іга" буде "залежність від Орди", події 1917 року називатимуться "Великою революцією", а період Сталіна - "сталінським соціалізмом".

Музей підводних човнів у Балаклаві відкриє нові приміщення

Військово-морський музейний комплекс "Балаклава" (музей підводних човнів) у 2014 році відкриє нові експозиції про підземний Севастополь та історію флоту.

Нищать вали Ізмаїльської фортеці, які штурмували козаки. ФОТО

На території середньовічної Ізмаїльської фортеці розгорнулося масштабне будівництво із застосуванням важкої будівельної техніки.