Україна хоче встановити монумент Григорію Сковороді в Індії

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила, що з нагоди 300-річчя з дня народження українського філософа Григорія Сковороди в Індії хочуть встановити монумент

Про це Джапарова повідомила на сторінці у Facebook, підбиваючи підсумки зустрічі з Державним міністром закордонних справ і культури Індії Мінакаші Лекхі.

"Завершився мій дводенний візит до Індії - дуже особливої для мене країни, яка народила безліч мудреців, духовних вчителів та наставників. Цей візит є свідченням дедалі більше уваги української дипломатії на чолі із Дмитром Кулебою зміцненню відносин із країнами Глобального Півдня", зазначила Еміне Джапарова.

Також під час візиту обговорили появу "Української книжкової полички" в національній бібліотеці Нью-Делі та українських аудіогідів у музеях Індії.

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.