Інавгураційну лекцію у Могилянці цьогоріч прочитає Сергій Плохій

1 вересня Національний університет "Києво-Могилянська академія" запрошує приєднатися до Інавгураційної лекції.

1 вересня, у п'ятницю, о 10:00 запрошуємо всіх першокурсників приєднатися до традиційної події, яка розпочинає навчальний рік у Могилянці – Інавгураційної лекції.

Цьогоріч перед могилянською спільнотою виступатиме професор Сергій Плохій.

Сергій Плохій – професор історії України, директор Українського науково-дослідного інституту Гарвардського університету, провідний експерт із питань історії України, Росії та Східної Європи.

Має багато публікацій із міжнародної історії Другої світової і Холодної війни. Його книги отримали численні нагороди, зокрема премію Лайонела Ґелбера за найкращу англомовну книгу про міжнародні відносини та премію Бейлі Ґіффорд за нон-фікшн (Великобританія).

Його останню книгу The Russo-Ukrainian War: The Return of History видали W.W. Norton у США та Penguin у Великобританії у травні 2023 року.

Лекція відбудеться наживо в Актовій залі КМЦ (вул. Іллінська, 9; 3 поверх).

Водночас подія транслюватиметься онлайн в Актовій залі 1-корпусу НаУКМА (1-217) та Колізеї (2 поверх КМЦ).

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.