АНОНС: Ленкція "Антропологія війни"

17 лютого у Києві в рамках проєкту “Інтелектуальні вечори у просторі ПЕН” відбудеться лекція Марини Гримич “Антропологія війни” на підтримку Збройних сил України

Що таке антропологія війни і з якими етичними проблемами зіткнулися ми як дослідники і як люди під час війни? Як антропологи скооперувалися з соціологами, фольклористами та дослідниками усної історії і культурних практик цифрового середовища? Чим ми можемо знадобитися суспільству?
Марина Гримич — антропологиня, етнологиня (докторка історичних наук), фольклористка (кандидатка філологічних наук), професор. Директорка видавництва "Дуліби", менеджерка культурних проєктів.
Захід відбудеться наживо у просторі ПЕН на Подолі, за адресою: вул. Лук'янівська, 14а.
Умовою участі є благодійний внесок, мінімальна сума — 100 грн.
У рамках цієї події ми підтримуємо бійців 24-ї бригади, які збирають гроші на нічник, тепловізор і ремонт авто. Кошти підуть на рахунок Благодійного фонду "Сила матерів України"
Підтримати:
Посилання на банку https://send.monobank.ua/jar/ARyituddB7
Номер картки банки 5375 4112 0034 5606
Після сплати внеску потрібно заповнити реєстраційну онлайн-форму https://forms.gle/FasXA8vKXtkeuhr18
Якщо у вас виникнуть запитання, звертайтесь: alycebondarenko@gmail.com, +380687484611, Аліса Бондаренко.
Нагадаємо, що мета "Інтелектуальних вечорів" — повернути офлайн-події у культурне життя столиці, а також підтримати волонтерські ініціативи, які збирають кошти на потреби українських захисників та захисниць.
Організатор заходу – PEN Ukraine у партнерстві з Національним університетом "Києво-Могилянська академія".
 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.