1 березня 2011
Тексти

"Зелена книга" полковника Муамара Каддафі

Історія божественного одкровення, яке покликало офіцера стати в один ряд з Ісусом і Мойсеєм. Пекельна суміш соціалістичних ідей, анархізму, націоналізму і "повчальних" історій: "если физическое лицо является безумным, это не означает, что остальные члены общества также умалишенные".

Донбас 1991-го: як сепаратист Болдирєв воював із КПРС

1 березня 1991 року розпочався страйк шахтарів Донбасу. Економічні вимоги гірників швидко поповнилися політичними - заборона Компартії і суверенітет. Внаслідок страйку управління галуззю було передано з Москви до Києва (рос.).
Колонки

Роман Ревчук: Малоросійське déjà vu

Основні наголоси вітчизняної історії розставлено на подіях, котрі фіксують образ Вічного невдахи-українця. Назріла потреба в зміщенні акцентів і висвітленні білих плям. Тому благоліпна Табачникова ініціатива щодо переписування підручників заслуговує на всебічну увагу.
Коротко

Добкін задумав революцію пам'ятників. Леніна не чіпатимуть

Монумент на честь проголошення радянської влади в Україні, який розташований у центральній частині Харкова на площі Конституції, буде реконструйований та перенесений у віддалений промисловий район міста.

Митники не дали ввезти в Україну колекцію з 83 предметів старовини (ФОТО)

83 старовинні предмети виявили у пункті пропуску "Гоптівка" у нашого співвітчизника, який прямував з РФ до України на власному мікроавтобусі.

Росіяни ображені за розпад СРСР, але вдячні за демократію - опитування

Найбільш неоднозначною подією епохи Горбачова, на думку росіян, стала антиалкогольна кампанія: одні вважають, що це досягнення його правління (4% опитуваних), для інших же це починання є неприємним спогадом про ті часи (7%).