5 березня 2013
Тексти

Юрій Шухевич: "Чому мій батько мав капітулювати?"

"...Мій батько убив польського шкільного куратора Собінського, але він не був терористом. Не забувайте, що цей акт – це індивідуальний терор і він не має нічого спільного з сучасним тероризмом..."

Чи існує загадка смерті Йосифа Сталіна?

Тільки об одинадцятій вечора помічник коменданта з поштою з ЦК наважився піти в кімнати Сталіна, де вмонтовані в меблі датчики цілий день показували відсутність руху. Вождь лежав на підлозі в малій їдальні - схоже, вже кілька годин паралізований. Піжамні брюки намочилися і Сталін замерз. (рос.)
Коротко

В Донецьку вимагали клонувати Сталіна і повернути НКВД. ФОТО, ВІДЕО

У Донецьку перед будівлею ОДА близько 15 осіб влаштували перформанс на честь 60-ої річниці смерті Йосипа Сталіна "60 років Сталіна на нас немає!"

В Австралії відкрили виставку про УПА

3 березня у Сіднеї (Австралія) в Українському домі молоді презентували фотовиставку Центру досліджень визвольного руху "УПА. Історія нескорених".

На Харківщині реконструювали музей доблесті чехів, словаків та українців

До 70-річчя битви під Соколово, на Харківщині, був повністю реконструйований Музей бойового братерства. Капітально відремонтовано приміщення, замінена система опалення, експозиція повністю оновлена.

Найстарішою жінкою Землі названо 115-річну японку

Найстаршій у світі жінці, японці на ім'я Місао Окава, виповнилося 115 років.

Тернопільські чиновники - за пам'ятник євреям, які боролися за ЗУНР

Завершився перший етап у реалізації ідеї встановлення в місті Тернополі пам’ятника "Жидівському пробойовому куреню" – самостійному оперативному військовому підрозділу Української Галицької Армії, який складався з бійців єврейської міліції.

Роттердамський Музей світу розпродає частину своєї колекції

Роттердамський Музей світу хоче перетворити на гроші частину своєї колекції. Таке рішення ухвалене у зв'язку з наміром уряду Нідерландів скоротити бюджетні витрати на культуру з 2013 року.

АНОНС: вшанування бійців Холодного Яру

13-14 квітня 2013 року у Холодному Яру відбудуться вшанування головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака, його осавула Юрка Городянина (Юрія Горліса-Горського), козаків та старшин полку гайдамаків Холодного Яру.

Голова Міжнародної ради музеїв прочитає лекцію в Києві

Фонд Ріната Ахметова "Розвиток України" і Національний художній музей України у співпраці з Goethe-Institut в Україні та Міжнародною радою музеїв (ІКОМ) запрошують на зустріч із президентом ІКОМ Гансом Мартіном Хінцом.

В Донецьку частину художнього музею віддали під елітний бутік

Директор Донецького художнього музею Галина Чумак в інтерв'ю блогеру frankensstein розповіла, чому виставковий зал художнього музею нині перебуває в приватних руках.

Канадський міністр відвідав "тюрму на Лонцького" і Музей Голодомору

Міністр громадянства, іміграції та багатокультурності Канади Джейсон Кенні відвідав українські місця пам’яті злочинів тоталітаризму.