4 квітня 2013
Тексти

Велика київська повінь. Як це було

Вода увірвалася на вулиці Подолу, затопила його цілком аж до пагорбів. Спочатку вона залила погреби і підвали, а згодом увірвалася у кімнати перших поверхів. Згідно переказів, кияни ловили рибу прямо у себе вдома. 2 травня 1931 року рівень води у Дніпрі був на 8,53 метра вище за умовний нуль. (рос)

1991: Прес-конференція ГКЧП у Москві. ВІДЕО

19 серпня 1991 року Державний комітет із надзвичайного стану (рос - ГКЧП) виступив із заявою: "Ми виступаємо за істино демократичні процеси, за послідовну політику реформ, яка веде до економічного і соціального процвітання нашої Батьківщини".

Унікальні фотографії співачки Квітки Цісик

4 квітня 2013 р. дивовижній жінці виповнилося б лише шістдесят... Вона прожила 45. І залишила слід в українській та американській музиці.
Коротко

У петербурзьких автобусах крутитимуть фільми про Російський музей

Пасажирів громадського транспорту в Петербурзі будуть знайомити з шедеврами Російського музею. В автобусах, трамваях і тролейбусах до кінця року збираються транслювати міні-фільми про музеї в рамках проекту "Культпросвіт".

Караваджо і Єврейський музей в Росії стали подіями року

Видання про мистецтво The Art Newspaper Russia назвало лауреатів своєї першої премії, яка вручається у п'яти номінаціях - "Виставка року", "Музей року", "Книга року", "Реставрація" і "Особистий внесок".

Парк "Київська Русь" та "Експериментаніум" домовились

"Парк Київська Русь" - Центр культури та історії Древньої Русі і музей популярної науки і техніки "Експериментаніум" підписали Договір про співпрацю.