3 квітня 2013
Тексти

Анастасія Гулей: Дорога у Освенцим

Була людина, обличчя якесь людське мала… а виявився ти чучелом. Тебе лишили твого всього. Тебе позбавили твого вигляду, твого одягу, твоїх кіс. Ти одягнутий в смугасте, в тюремне. І імені в тебе більше нема. Ти - 61369. І на цей номер ти відгукуйся. І про все забудь.

"Мусимо визнати прогрішення наших предків"

Ми повинні визнати, що обидва наші християнські народи впродовж століть неодноразово переступали через Божі заповіді, чинили зло. Але тепер мусимо простити один одному страшні гріхи, вчинені супроти інших.
Коротко

Митрополита РКЦ у Львові переводять з України через конфлікт - польські ЗМІ

Папа Римський Франциск прийняв перші кадрові рішення стосовно Римо-католицької церкви в Україні. Львівського митрополита РКЦ Мечислава Мокшицького переводять у Польщу.

Янукович звільнив відповідального за ветеранів

Президент Віктор Янукович звільнив з посади Голови Державної служби з питань інвалідів та ветеранів Володимира Маслакова.

ЯНУКОВИЧ ВИМАГАЄ ВПОРЯДКУВАТИ ПАМ'ЯТНИКИ ГЕРОЯМ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ

Президент Віктор Янукович наголосив на необхідності приведення в порядок всіх пам'ятників воїнам Великої Вітчизняної війни (ВВВ).

У Севастопольської панорами з'являться нові зали і експозиції

Цього року на севастопольців і гостей міста чекають нові екскурсійні маршрути по виставкових залах Панорами, повідомила провідний співробітник відділу науково-просвітницької роботи Національного музею героїчної оборони і визволення Севастополя Зоя Дудникова.

Створено громадський комітет "Примирення між народами"

На зустрічі з журналістами Президент України у 1991-1994 роках Леонід Кравчук, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Емеритований Верховний Архиєпископ УГКЦ Кардинал Любомир Гузар та письменниця Марія Матіос оприлюднили заяву напередодні сумних роковин українсько-польського протистояння часів Другої світової війни.

У Білорусі побудують єврейський музей у старій синагозі

Уряд Білорусі оголосив про плани реконструювати одну з найстаріших синагог країни і перетворити її на єврейський музей.

Львівський депутат: "Українців і поляків хочуть штучно посварити"

Депутат Львівської обласної ради від Народного руху України Святослав Шеремета стурбований тим, як офіційна польска сторона трактує історичні українсько-польські стосунки

У Здолбунові відновили меморіальну дошку Степану Бандері

2 квітня відновлена меморіальна дошка була наново встановлена на місці знищеної.

У Польщі згадують початок "Катинської операції"

73 роки тому, 3 квітня 1940 року, розпочався вивіз польських офіцерів із таборів у Старобільську, Козельську та Осташкові до місць страти.

Німецький пастор відкрив музей туалетів. ФОТО

В німецькому містечку Вісбаден, що на заході країни, місцевий житель - пастор Міхаель Бергер - вирішив відкрити музей туалетів.

КПУ не є партією українських комуністів, це сталіністи - історик

Сучасні комуністи не просто сповідують ідеологію Маркса-Леніна-Сталіна, а й yважають себе послідовниками сталінізму.