5 жовтня 2012
Тексти
Коротко

В Сараєво не стало Національного музею Боснії і Герцеговини

Національний музей Боснії і Герцеговини (БіГ), що є одним з основних культурно-історичних установ країни, в четвер закрився через проблеми з фінансуванням.

Кожен десятий українець вважає себе радянською людиною

Кожен другий житель України вважає себе українцем або громадянином України, а кожен десятий - радянською людиною, громадянином колишнього СРСР.

ПРАЗЬКИЙ АЕРОПОРТ НАЗВАЛИ НА ЧЕСТЬ ГАВЕЛА

Міжнародний аеропорт у столиці Чехії Празі перейменований на честь першого президента країни у новітній історії Вацлава Гавела.

У Януковича в музеї подарунків з'явилась "Біблія Далі" з діамантом

Президенту Віктору Януковичу передали Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі для Музею подарунків Адміністрації президента України.

В обсерваторії на Піп-Івані почалися роботи з консервації. ФОТО

На найвищій в Україні споруді - астрономічній обсерваторії на горі Піп-Іван - розпочалися роботи з перекриття даху і встановлення вікон.

В Грозному відкрили Національний музей

Національний музей Чечні відкрили в Грозному 5 жовтня. Експозицію музею складатимуть як історичні експонати, так і витвори художнього мистецтва.

АНОНС: розмова про УПА "Непрості питання"

B Українському католицькому університеті до 70-ї річниці від Дня створення Української повстанської армії відбудеться розмова "УПА: непрості питання".

У Києві розкажуть, як Україна потрапила на європейські карти

У Домі освіти і культури "Майстер Клас" стартує лекційний клуб "Ad fontes", у рамках якого щосуботи читатимуться лекції на історико-культурні теми.