4 жовтня 2012
Тексти

Опозиційна з народження. Як починалась галицька політика

В окремих повітах Галичини не складно було би обрати депутатом давно померлого історичного діяча, чобіт чи навіть дверну клямку, жартували публіцисти. Якою була політична свідомість тогочасного виборця?
Коротко

В музеї продемонструють Пабло Пікассо як літератора

У музеї Соломона Гуггенхайма відбудеться читка однієї з двох п'єс, написаних художником Пабло Пікассо "Бажання, спіймане за хвіст". Читка пройде 14 і 15 жовтня - у дні, коли в музеї буде йти виставка чорно-білих робіт іспанця.

Черчиллі - знову в Ялті

Лівадійський палац-музей відвідала внучка колишнього прем'єр-міністра Великобританії Уїнстона Черчилля леді Селія Сандіс.

Музей наркотиків у Мексиці: тільки для військових

Кілька тижнів тому в Мехіко був відкритий музей, про який не повідомлялося в путівниках і в який доступ для туристів був закритий.

Новий директор Лаври елегантно скорочує Прокаєву

Посаду заступника генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника з міжнародної співпраці, яку наразі обіймає Влада Прокаєва, було скорочено.

КІРЄЄВ ДАВ ТРИ РОКИ ЗА ЯЄЧНЮ НА МОГИЛІ НЕВІДОМОГО СОЛДАТА

Печерський районний суд Києва засудив Ганну Синькову до трьох років позбавлення волі умовно за наругу над похованнями солдат. Йдеться про меморіал Вічної Слави у Києві.

Встановлено ще одне ім’я з Биківнянських могил

Через 72 роки після загибелі близькі дізналися про місце поховання Міколая Холєви.

У Мостиськах назвали вулицю на честь лідера "Братів Гадюкіних"

Депутати Мостиської міської ради (Львівська область) прийняли рішення про присвоєнні одній із нових вулиць міста імені Сергія Кузьминського - покійного вокаліста рок-гурту "Брати Гадюкіни".