5 листопада 2020
Тексти

Про роль адвокатів у радянських політичних справах у 60–80-ті рр. ХХ ст.

Адвокати в політичних процесах радянської доби грали відведену їм роль і навіть не намагалися справді захищати своїх підзахисних, а були такими собі «болванчиками», які потрібні для легітимізації заздалегідь підготовлених вироків.
Коротко

Фельдман і альпаки: поруч з пам'ятником Голодомору в Харківській області нардеп поселив тварин

Поруч з пам'ятником жертвам Голодомору з'явилася "Долина альпак" Фельдман-екопарку. Це сусідство викликало хвилю обурення в соціальних мережах.

Заборона книги про Стуса: комітет Ради перенесли через адвоката Медведчука

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова переніс засідання, під час якого розглядав питання щодо рішення Дарницького районного суду міста Києва щодо заборони розповсюджувати книгу журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса».

«Чорні археологи» знищують скіфський курган на Миколаївщині. ВІДЕО

На Миколаївщині у селі Скобелеве Казанківського району ведеться незаконне розкопування унікального кургану, який належить до Висунської групи царських скіфських поховань.

Знайдені на Житомирщині артефакти УПА викупили для музейної експозиції

Знайдені у Радомишльському районі Житомирщини листівки та газету УПА викупили, і тепер вони експонуватимуться для відвідувачів краєзнавчого музею та "Повстанського хутора".

Вахтанг Кіпіані та справа Василя Стуса серед претендентів на Шевченківську премію-2021

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка завершив прийом документів і творів на здобуття Національної премії 2021 року.

У Польщі відкрили онлайн-базу жертв Катинського злочину

Міністерство культури і національної спадщини Польщі відкрило інтернет-базу жертв Катинського злочину.