8 листопада 2013
Тексти
Коротко

Пам'ятки Кримського Ханства можуть потрапити у список ЮНЕСКО

Можливість включення Бахчисарайського історико-культурного заповідника до списку Світової культурної спадщини ЮНЕСКО планують розглянути в штаб-квартирі до лютого 2014 року.

Українські бібліотеки отримають книги про Голодомор

До 80-ї річниці Голодомор-геноциду 1932-1933 років 167 бібліотек по всій Україні отримають нові тематичні набори книг про велику трагедію українського народу.

Google будує музей технологій на баржі. ФОТО

Американська "корпорація добра" - Google - продовжує дивувати незвичайними рішеннями. "Гугломобілі", що збирають інформацію на вулицях міст. Повітряні кулі, що роздають інтернет нужденним. Тепер компанії знадобилася баржа в затоці Сан-Франциско.

У США відкриють музей пам'яті Джона Кеннеді в будинку його вбивці

У США відбулося відкриття нового музею, який являє собою приміський будинок, в якому вбивця Джона Кеннеді, Лі Харві Освальд, провів ніч перед вбивством. Дата відкриття нової пам'ятки США була приурочена до наближається 50-річчя з дня загибелі президента Кеннеді.

Вікіпедія визначила 10 найкращих фотографій пам'яток. ФОТО

Громадська організація "Вікімедіа Україна" підвела підсумки конкурсу "Вікі любить пам'ятки - 2013", відібравши найкращі світлини. Серед фотографій-переможниць найбільше пам'яток - з Одеси, Галичини, Чернівців і Криму.