9 липня 2013
Тексти

Григорій Гуляницький - той, хто забезпечив перемогу під Конотопом

Він народився на Волині, мешкав на Черкащині і зробив непогану чиновницьку кар'єру у Гетьманській державі. У 1659 році уже був ніжинським полковником. А оскільки Ніжинський полк простягався аж до московського кордону, саме Гуляницький зустрів російську армію.

Музей у русі. Лекція віденського музеєзнавця

Як рухаються люди у музеї? Навіть якби всі ходили голими, можна було б відрізнити директора, куратора, реставратора та туриста. Адже те, як вони ходять - сильно відрізняється. Маршрути, за якими рухаються відвідувачі, визначаються розташуванням експонатів, інтересом, але також і втомою.
Колонки

Іван Васюник: Волинь: спільний біль за минуле і тривога за майбутнє

Правда односторонньою бути не може. Не може бути одне зло більшим, а інше — "відплатне" — меншим. Не можуть бути ті, що вбивали з однієї сторони — бандитами, а з іншої, які так само знищували людей — героями.
Коротко

Голова Сейму не отримала листа від "регіоналів" про геноцид на Волині

Голова Сейму (нижньої палати парламенту Польщі) Ева Копач заявила, що слово "геноцид" має з'явитися в резолюції Сейму до 70-річчя Волинської трагедії.

Під Києвом музеєфікували черговий бетонний дот. ФОТО

На довгочасній вогневій точці (ДОТ) №178 відбудеться відкриття чергового об'єкта музейного комплексу "Київський укріплений район - Пояс Слави".

Телевізійна ІП - про Волинську трагедію. АНОНС

9 липня програма "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" зробить спробу максимально різнобічно та об’єктивно проаналізувати весь комплекс причин кривавого конфлікту українців та поляків на Волині 70 років тому.

Предмети християнського культу презентували в музеї імені В. Тарновського

5 липня 2013 р. у Чернігівському історичному музеї імені В.В. Тарновського (Вал) відкрилася виставка «Ab ovo. Предмети християнського культу X–XIII століть у зібранні Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського», підготовлена до 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Янукович святкуватиме день народження в музеї. ФОТО

Офіційна частина святкування дня народження Президента розпочнеться у Лівадійському палаці.

В Криму стартував виставковий проект "Караван старожитностей"

У Феодосійському музеї старожитностей (найстарішому міському музеї України, заснованому в 1811 році) стартував виставковий проект "Караван старожитностей". З 5 липня по 6 вересня 2013 року в музеї послідовно пройдуть 9 "виставок одного експоната" з фондової колекції музею. У ході проекту відвідувачі музею зможуть познайомитися з експонатами, які не представлені в основній експозиції музею старожитностей.

Росія застосовує "антифашизм" проти естонського уряду

Посольство РФ в Таллінні вважає звернення міністра оборони Естонії Урмаса Рейнсалу до учасників з'їзду Союзу борців за свободу Естонії "умисним насадженням пронацистських настроїв в естонському суспільстві".

Серпанкові жіночі строї представили у Рівненському музеї. ФОТО

В Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація жіночих костюмів, виготовлених із серпанкової тканини в майстерні історичного ткацтва "Легенди Волині" "Центру відродження Волині" (м. Радивилів). Центр, організатором, керівником і натхненником якого є Володимир Дзюбак – кандидат історичних наук, краєзнавець - займається відродженням народних ремесел.