10 липня 2013
Тексти

Волинь-1943. Актуальні польські дискусії

Журналіст правого тижневика "Do Rzeczy" дозволяє собі таке: "Нечувані злочини під час бунту Хмельницького, Коліївщини, Уманської різанини, й нарешті акції ОУН-УПА спричинили те, що багато поляків приписує українцям схильність до особливої жорстокості, звірячості..."
Коротко

У луцькому музеї відкрилася виставка про Волинську трагедію

Презентація виставки "Волинські події 1943 року в документах, спогадах, дослідженнях" відбулася у Волинському краєзнавчому музеї.

СБУ презентувала у Польщі книгу про українсько-польські стосунки

У Варшаві презентували англомовний збірник науково-документального видання "Польща та Україна у 30-х – 40-х роках XX століття. Невідомі документи з архівів спеціальних служб".

УПА шанують за боротьбу проти Сталіна, а не проти поляків - історик

В Україні досі тривають дискусії про ролі націоналізму і комунізму в її історії - і про це мають знати ті поляки, які очікують, що українці засудять злочини УПА проти поляків.

В ІНТЕРНЕТ ВИКЛАЛИ ДОКУМЕНТИ ПРО ВОЛИНСЬКУ ТРАГЕДІЮ. Скани

В Електронний архів визвольного руху avr.org.ua виклали у відкритий доступ колекцію документів про польсько-український конфлікт часів Другої світової війни та після неї.

У Києві вручатимуть премію Національної спілки краєзнавців

12 липня 2013 року об 11 годині у Києві, в конференц-залі Інституту історії України НАНУ (вул. Грушевського, 4, 2 поверх) відбудеться Пленум правління Національної спілки краєзнавців України.

Київські вулиці перейменовуватимуть тільки зі згоди родичів

Київська міськдержадміністрація розробила новий порядок перейменувань вулиць та інших міських об'єктів.

У Сочі санаторій закрив прохід до саду-музею "Дерево дружби"

В Сочі діє розпорядження голови курорту, за яким усі парки, музеї, сквери і т.д. повинні бути відкриті для відвідування жителів і гостей міста. Втім, керівництво санаторію "Золотий колос" закрило прохід в сад-музей "Дерево дружби".

Музей Голокосту отримав пожертвування завдяки інциденту

Музей Голокосту в Х'юстоні розпочав реставрацію старовинного рибальського човна, одного з тих, на борту яких з окупованої нацистами Данії в нейтральну Швецію було вивезено понад 7.200 євреїв.