10 січня 2020
Тексти

Останній Шухевич

12 січня відзначають День українського політв’язня – як згадку про масштабні арешти українських дисидентів 1972 року. З цієї нагоди ІП публікує інтерв’ю з Юрієм Шухевичем – одним із «могіканів», що відбув в радянських ув’язненнях 36 років.
Коротко

Голова УІНП та Посол Польщі обговорили напрямки співпраці

9 січня у стінах Українського інституту національної пам’яті відбулась зустріч Голови Інституту Антона Дробовича із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцьким.

In memoriam. Помер відомий кримськотатарський науковець Валерій Возгрин

На 81 році життя у Санкт-Петербурзі помер Валерій Возгрин.

Український посол в Ізраїлі відповів на критику колеги щодо вшанування Бандери

Відродження та збереження національної пам'яті українського народу є одним із пріоритетних напрямів державної політики України, наголосив Геннадій Надоленко.

У Євпаторії розсипався пам'ятник Леніну. ФОТО

Пам'ятник Володимиру Леніну був зруйнований в парку імені Івана Франка в Євпаторії.

Музей мадам Тюссо прибрав фігури принца Гаррі та Меган Маркл. ФОТО

У лондонському Музеї мадам Тюссо прибрали з експозиції воскові фігури британського принца Гаррі та його дружини Меган Маркл, оскільки вони висловили намір скласти з себе повноваження старших членів королівської родини.

У Британії на території школи розкопали цвинтар заможних людей. ФОТО

Археологи розкопали давньоримське кладовище на місці будівництва нової школи у містечку Сомертон, Велика Британія. Останки 50 людей датують між 43–410 роками після Р.Х.

АНОНС: У Києві відбудеться Вечір Різдвяних Василів

У січні традиційно відбувається Вечір Різдвяних Василів, започаткований у 1989 році Євгеном Сверстюком в пам’ять про Василя Стуса, Василя Симоненка, Василя Чумака та Василя Еллана-Блакитного, які народилися в ці Різдвяні дні.