10 квітня 2013
Тексти

Маргарет Тетчер на журнальних обкладинках

Вона була одним із найкращих прем'єрів Великої Британії всіх часів. Її обожнювали й ненавиділи. Але ніхто не міг би сказати, що вона була посереднім політиком. Бог дарував їй 87 років життя. Ці картинки нагадують, як її сприймали співвітчизники і світ.

Ремонт українських музеїв: справа не лише в безгрошів’ї

Часто чиновники пропонують музею вибрати підрядником певну фірму. Тоді гроші раптом починають різко "прискорюватись". Якщо ж музей комизиться, затримки гарантовані - а, може, ще й "приперчені" перевірками.
Коротко

Колесніченко вставив у свій "науковий" збірник фальшиві ілюстрації. ФОТО

У скандальній брошурі "Война или военная преступность", виданій організацією народного депутата від Партії Регіонів Вадима Колесніченка, під виглядом автентичних історичних документів опубліковані фальшивки.

У Сімферополі музей історії більше року просидів при свічках

Рішення про відновлення електропостачання в приміщенні музею було прийнято в ході засідання Оргкомітету по створенню меморіального комплексу, присвяченого жертвам фашистського концтабору, що розташовувався в роки Великої Вітчизняної війни на території радгоспу "Червоний".

У Києві - виставка про єврейські аграрні колонії на Півдні України

Центр юдаїки Національного університету "Києво-Могилянська академія" запрошує на відкриття історико-культурної виставки "Євреї на землі: Агро-Джойнт та сільськогосподарські колонії Південної України у 20–30-ті роки ХХ ст.".

АНОНС: у Холодному Яру відбудеться вшанування козаків і гайдамаків

20-21 квітня 2013 року в Холодному Яру відбудуться вшанування борців за волю України різних епох.

У Лондоні знайшли чудово збережену ділянку Лондиніуму

Найбільше археологічне відкриття, пов'язане з давньоримським періодом, зроблено в лондонському Сіті - вчені виявили там близько десяти тисяч предметів, назвавши знахідку "Північними Помпеями".

Пукач просить скасувати перейменування вулиць імені Гонгадзе

Засуджений довічно за вбивство журналіста Григорія Гонгадзе Олексій Пукач просить скасувати перейменування вулиці Машинобудівної на вулицю Гонгадзе.

У Венесуелі планують створити музей пам'яті Чавеса

Кандидат у президенти Венесуели Ніколас Мадуро, якого називав своїм наступником нині покійний Уго Чавес, має намір у разі перемоги на виборах 14 квітня перетворити частину палацу президента в історичний музей, присвячений Чавесу.