10 вересня 2012
Коротко

В Мексиці створено музей текіли

У мексиканському місті Тіхуана відкрився Музей мар'ячі і текіли (Museo del Mariachi y el Tequila). Експозиція познайомить відвідувачів з двома найвідомішими мексиканськими традиціями - народною музикою і алкогольним напоєм.

АНОНС: Забужко і В'ятрович говоритимуть про історію та літературу

В колишній в'язниці НКВД і Гестапо – “Тюрмі на Лонцького”, яка є місцем, де розгортаються події роману Оксани Забужко “Музей покинутих секретів” та книг Володимира В'ятровича “Історія з грифом “Секретно”, письменниця та історик розмовлятимуть про таємниці минулого, творчості та архівів.

В Польщі вшанували жертв операції "Вісла" і комуністичних таборів

Українська громада в Польщі вшанувала пам’ять жертв акції "Вісла" та колишнього Центрального табору праці в Явожному, в якому після війни перебувало близько 4 тисяч українців.

Музей історії Києва зустрів десятитисячного відвідувача. ФОТО

Музей історії міста Києва в п'ятницю відвідав десятитисячний відвідувач. Ним стала киянка, мешканка Солом'янського району Марія Волошина.

В Петербурзі пограбовано макет території Росії. ФОТО

Напад на музей "Гранд макет", в якому виставляється макет території Росії, стався 10 вересня о 01.30. П'ятеро невідомих чоловіків, розбивши скло поста охорони, увірвалися у двоповерхову будівлю.

Селяни так і не віддали скульптуру Пінзеля на виставку в Лувр

Міністр культури Михайло Кулиняк не зумів переконати мешканців села Рукомиш Бучацького району Тернопільщини віддати роботу легендарного скульптора Пінзеля — фігуру Святого Онуфрія — на виставку до Лувру.