11 вересня 2012
Тексти

Історичні заходи на книжковому форумі у Львові. РОЗКЛАД

Під час Форуму видавців у "Тюрмі на Лонцького" відбудуться заходи, присвячені українському минулому ХХ століття “Історія спротиву. Досвід є :)”. ІП пропонує розклад цих подій, де говоритимуть та презентуватимуть книги про визвольний рух і не тільки.
Коротко

США ЗНАЛИ ПРО КАТИНЬ, АЛЕ МОВЧАЛИ

Національний архів США сьогодні опублікував розсекречені документи, які стосуються Катинської трагедії. За цими даними, Білий дім знав, що злочин було скоєно радянським НКВД.

Вийшов друком 10-ий номер часопису "Голокост і сучасність"

Вийшло друком нове число наукового часопису "Голокост і сучасність.
Студії в Україні і світі", № 2 (10) 2011.

В Каїрі бастували музейні гіди

Збільшення заробітної плати до 50 доларів в день і заборона неєгіптянам працювати гідами - такі основні вимоги, висунуті на страйку гідів Єгипетського музею в центрі Каїра, яка пройшла в неділю.

США оприлюднюють усе, що знають про Катинь

Учора ввечері, о 23:00 за київським часом, були опубліковані всі американські документи, що стосуються розстрілів радянськими спецслужбами громадян міжвоєнної Польщі в Катині у 1940 році.

На Одещині вважають "некоректним" перейменовувати вулицю Леніна

Депутати Білгород-Дністровської міської ради відхилили прохання перейменувати вулицю Леніна на вулицю Олександра Шайбле - генерал-хорунжого Армії УНР, уродженця міста Аккерман (тепер Білгород-Дністровський).