10 листопада 2010
Тексти

Перший український авіатор - оспіваний Блоком соратник Міхновського

Капітан Левко Мацієвич будував Чорноморський флот, розробляв підводні човни і авіаносці, став одним із перших льотчиків Російської імперії і заснував Революційну Українську партію. А його смерть оспівав Олександр Блок.

1982: Похорони Брєжнєва - труна падає в могилу

18 років перебування Леоніда Брєжнєва на посту генсека КПРС - ситий для радянських громадян період "застою". Тому його смерть для багатьох стала шоком - як колись смерть Сталіна. Він помер 30 років тому. Це відео - офіціозна хроніка з телепрограми "Время".

Задоволення від убивства. Скандальна сповідь польського підпільника

Це історія шістнадцятирічного хлопчини, який стає катом. "Він кидався на закам'янілих від страху українців і з неймовірною майстерністю розпорював їм животи чи перерізав горлянки, аж кров бризкала по стінах..."

Банда Гапки. Як грабували і відкупалися від суду в часи Котляревського

Хочу представити вам мешканку міста Зінькова Гафію Воздвиженську. Вона керувала організованим злочинним угрупованням на Лівобережній Україні. Коли її заарештували, Устиму Кармалюку тільки виповнилося два роки.
Коротко

Військові дії Гітлера на третину були сплачені грабунком євреїв

Військові дії фашистської Німеччини на 30% були сплачені коштом пограбованих європейських євреїв, стверджують дослідники.

Губернатор Чмирь проти директора архіву

Сумська обласна влада чинить тиск з метою звільнення керівника місцевого архіву Геннадія Іванущенка. Сумський архів - єдиний, який повністю оцифрував усі 57 тисяч актових записів про смерть людей від Голодомору 1932-1933 років на Сумщині.

Анонс: вебінар - митрополит Андрей Шептицький і питання єдності Церков

У четвер, 11 листопада, о 15.00, в УГКЦ відбудеться вебінар з історії Церкви на тему: «Митрополит Шептицький і питання єдності Церков». Його проведе о. д-р Андрій Михалейко, директор Інституту історії Церкви Українського католицького університету.

Табачник написав диктант із помилкою (ФОТО)

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник написав диктант з української мови з помилкою, повідомляє ТСН.

Львівська влада вшанує пам'ять студентів, розстріляних комуністами

Львівська облрада прийняла рішення про відзначення Дня пам'яті українських студентів, розстріляних комуністичним режимом у результаті "Процесу 59-ти" в 1941 році.