11 березня 2013
Тексти

Народні протести у СРСР, сонячна активність і перспективи України

Настання 2013-го сприяє інтересу до історичних закономірностей, надто – до збігів дат великих соціальних потрясінь. Чи є випадковість у такому ряду дат: 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013?..
Коротко

Помер автор популярних романів про Велику вітчизняну

Сьогодні, 11 березня, на 89-му році життя помер відомий російський письменник Борис Васильєв.

Музеї Греції сьогодні бастують

Музеї та археологічні пам'ятники Греції в понеділок, 11 березня, закриті для відвідувачів через страйк, який проводять профспілки на знак протесту проти реформи системи міністерства культури і скорочення робочих місць.

Петербурзький музей чекає відвідувачів з собаками

У Музеї міської скульптури Санкт-Петербурга, розташованому на площі Олександра Невського, відкрилася виставка "Березневий пес". Відвідувачі можуть прийти на неї зі своїми собаками.

УГКЦ ЗАСУДИЛА ПОДІЇ НА ВОЛИНІ В 1940-х. І виступила проти маніпуляцій

Політично зумовлене маніпулювання обставинами польсько-українського конфлікту 1940-х років і затята непримиренність поодиноких осіб або груп можуть лише роздмухати пригаслий вогонь міжнаціональної ворожнечі.

Скульптури Пінзеля повернулися з Лувру в Україну. ФОТО

27 дерев'яних скульптур Йоганна Пінзеля, які впродовж листопада-лютого виставлялися у паризькому Луврі, повернули до Львова. І поки у музеї Пінзеля протікатиме дах і шукатимуть гроші на його ремонт, скульптури можна буде подивитися у Львівській галереї мистецтв.

Пам'ятник Катерині ІІ в Одесі охоронятимуть за 500 тисяч і зі зброєю

Управління охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міськради уклало за підсумками тендеру угоду з Державною службою охорони МВС.

АНОНС: Конкурс для музеїв на проведення експериментальних виставок

Стартує проект "Актуальний Музей: Стратегія динамічного розвитку" у рамках програми грантів Благодійного фонду Ріната Ахметова "Розвиток України" (проект "Динамічний музей")