13 вересня 2018
Коротко

АНОНС: Документальну трилогію про гімн, прапор і герб України покажуть у НІМУ

У Національному музеї історії України покажуть всі серії просвітницької документальної трилогії "Українська символіка. Гімн. Прапор. Герб".

У Києві відкрили виставку про простести проти придушення "Празької весни". ФОТО

Виставка "За вашу і нашу свободу. 1968-2018 рр." присвячена долям тих людей, хто не стояв осторонь тих подій. Серед українців, які протестували проти окупації Чехословаччини, були Василь Макух, Роман Гринь, Михайло Ліхцов, Зорян Попадюк та багато інших.

Археологи показали нові знахідки "Давнього Пліснеська". ФОТО

12 вересня на території історико-культурного заповідника "Давній Пліснеськ" дослідники показали нові знахідки.

АНОНС: До Дня захисника України в Києві відбудеться фестиваль "Історія.ua"

Чи може бути історія цікавою? Без зайвого академізму й дидактики, а з гострими дискусіями, спілкуванням із неординарними особистостями, цікавими іграми та відкриттям невідомих фактів, персоналій та історичних паралелей?

На премію Сахарова європейці номінували Сенцова

Європейська народна партія, найбільша фракція в Європейському парламенті, номінувала незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова на здобуття премії Андрія Сахарова.

АНОНС: У Києві та Умані проведуть конференцію про етноконфесійні спільноти в умовах Коліївщини

14-15 вересня в Києві та Умані відбудеться наукова конференція "Зцілюючи рани минулого: 1768 рік в історії України (православна, римо-католицька, унійна та юдейська етноконфесійні спільноти в умовах Барської конфедерації, Коліївщини і російської окупації)" та круглий стіл "Історія, пам’ять та пошуки консенсусу про минуле в сучасній Україні".