13 листопада 2013
Колонки

Тетяна МакКой: "Казка" про батькову шапку

На початку 1980-х батько копав яму для вуличного туалату, близенько до сусідської межі. І викопав дитячі кісточки, складені докупи. Мати ж плакала. Бо навіть не знала, де зараз останки її родини – батька, матері і меншого братика...
Коротко

Заходи до 80-ої річниці Голодомору. ПРОГРАМА

21-22 листопада Київ прийматиме світову прем’єру опери про Голодомор, відомі дослідники зберуться на міжнародний науковий симпозіум, а в Українському домі відкриється виставка "Тоталітаризм у Європі". 23 листопада у 16:00 - акція "Запали свічку"...

У Польщі знову хочуть реконструювати "українських різунів"

Один з редакторів польської газети "Жеч Посполита" Віктор Ферфецький повідомив, що у Польщі наступного року планується провести реконструкцію знищеного у 1944 р. села Гута-Пеняцька Бродівського району (Львівщина).

НА ВОЛИНІ ЗНАЙШЛИ СРІБЛЯНИК КНЯЗЯ ВОЛОДИМИРА. Фото

Нумізматична колекція Володимир-Волинського історичного музею поповнилася унікальним експонатом - фрагментом найдавнішої української монети, котра карбувалася на монетному дворі в Київській Русі.

У Києві презентують "Українського Троцького"

Музей лісового побуту Придніпровського Полісся потребує допомоги

Громадскість закликають допомогти зібрати експонати для "Музею лісового побуту Придніпровського Полісся", який створюється як частина еколого-освітнього центру Регіонального ландшафтного парку "Міжрічинський" в с. Отрохи (Козелецький район Чернігівської області).

АНОНС: перша ілюстрована біографія Коновальця

У Вінниці представлять першу ілюстровану біографію Євгена Коновальця "Сила волі. Євген Коновалець" авторства історика Ігоря Дерев’яного.