16 травня 2013
Тексти

Депутат Сейму Мирон Сич: "Зараз не 1943-ій, ми заслужили на примирення"

"...Для багатьох українців УПА є тим, чим для поляків - Армія Крайова. Армія, яка боролася за незалежність своєї держави... Коли поляк із українцем сваряться, хтось інший потирає руки. І Москва зараз уважно за цим спостерігає..."
Коротко

На екрани виходить художній фільм про депортацію кримських татар. ВІДЕО

"Хайтарма" ("Повернення") – перший художній фільм про сталінську депортацію 1944 року. Картину з бюджетом понад 1,5 млн доларів знімали у Криму.

В Могилянці говоритимуть про Норильське повстання

B Могилянці відбудуться громадські слухання, приурочені до 60-річчя Норильського повстання – події, що безповоротно змінила історію СРСР, змусивши владу відмовитися від репресій і зробити крок у бік "відлиги".

Музей рибалок у Севастополі поповнився новими експонатами

У Севастополі в УКІЦ проходить реекспозиція музею історії та розвитку рибної промисловості Півдня України.

У Києві презентують нову книгу Івана Дзюби

Сьогодні в рамках ІХ Київської міжнародної книжкової виставки розпочнеться презентація нової книги Івана Дзюби "На трьох континентах".

В "Ніч музеїв" одеситів зустрінуть Толстой і Святий Лука

Оформити колаж, поімпровізувати з римою або пройти квест в музеї одесити зможуть в ніч з суботи на неділю.

Рибак назвав Крути КрутАми. Регіони відмовилися вшанувати Квітку Цісик. ОНОВЛЕНО

Верховна Рада з другої спроби прийняла постанови про відзначення дат з дня народження академіка Вернадського, Василя Каразіна та вшанування героїв Крут, постанову по Квітці Цісик провалили.

Музей історії Києва проведе нічні екскурсії

17 і 18 травня Музейно-виставковий центр "Музей історії Києва" проведе нічні екскурсії на честь першого святкування Міжнародного дня музеїв, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Москвичі думають, що Куликовська битва - це Друга світова. ВІДЕО

З нагоди Дня Перемоги російський телеканал "Дождь" зробив експеримент - провів опитування на вулицях Москви на тему історії Другої світової війни. Результати викликали скандал.