16 жовтня 2012
Тексти

Реконструкція бою УПА з НКВД під Львовом. ФОТО

За сценарієм, вояка УПА, якого захопили в полон енкаведисти, "звільняє" переодягнена в партизанів сотня НКВД, щоб дізнатися від нього інформацію, не отриману на допитах. Проте справжні партизани УПА розкривають перевертнів і зав'язується бій.
Коротко

Азаров відкриє музей Партії регіонів - про тих, хто "пройшов 2004 рік"

Голова Партії регіонів, прем'єр-міністр Микола Азаров цього тижня відкриє музей ПР у Харкові.

"Ленфільм" відкриє двері для всіх охочих

Концепція розвитку "Ленфільму" передбачає створення кіномузея. Його відвідувачі зможуть ознайомитися з історією студії, дізнатися, як знімалися шедеври радянського кінематографу, особисто подивитися на реквізит.

"Регіонали" хочуть пам'ятник Столипіну в Києві. ФОТО

Група народних депутатів подала запит у міністерства і відомства з пропозицією розглянути можливість відновлення в Києві пам'ятника прем'єр-міністру Російської імперії Петру Столипіну. За "роль у державному розвитку".

Крейсер "Аврора" залишився музеєм без матросів

Крейсер "Аврора", з пострілу якого почалася Жовтнева революція 1917 року в Російській республіці, покинули матроси. На борту корабля залишилися тільки цивільні службовці.

Матісс зник із музею в невідомому напрямку

Невідомі зловмисники вкрали кілька картин з музею "Кюнстхал" в голландському місті Роттердам. Вартість вкраденого - сотні мільйонів доларів.

Колесніченко презентував збірку про ОУН як "шпигунів Гітлера і Заходу"

Народний депутат фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко презентував у Севастополі збірник архівних матеріалів "Історія націоналістичних рухів в Україні в роки Великої Вітчизняної війни".

Знайдено фронтову ванну Першої світової. ФОТО

В одному з окопів у лісах під Бродами Львівської області знайдено фронтову ванну.