17 квітня 2013
Тексти

"Євреї на землі". Агро-Джойнт у 1920-30-х

Маловідома сторінка вітчизняної історії. Спроби єврейської колонізації на півдні України та в Криму за допомогою єврейських організацій США.
Колонки

Євген Сверстюк: Волинь. Спогад війни

Серед усіх учасників війни виділялися особливо жорстокі карателі. Розпалена уява деяких істориків готова ототожнювати їх з національною психологією українців, поляків, німців чи росіян. В цьому нема правди. Це споконвічний метод нагнітання ненависті.
Коротко

Укоопспілка оприлюднила старі фото української кооперації. СЛАЙДИ

Укоопспілка (споживча кооперація України) оприлюднила в мережі Інтернет архів унікальних старовинних фотографій, які відображають історію розвитку кооперативного руху в Україні. Це 85 світлин, окремим із яких вже понад 100 років.

У Маріуполі з'явиться Музей шоколаду

У Маріуполі 23 квітня відкривається Музей шоколаду. Мешканці та гості міста зможуть не тільки стати учасниками екскурсії по музею, а й спробувати продукцію українських кондитерських компаній, представлену в ньому.

У Сумах вирішили знести Леніна і встановити козака-засновника

Депутати міської ради Сум на позачерговій сесії проголосували за демонтаж пам'ятника-бюста Ленінові, встановленого біля будинку культури "Хімік" ПАТ "Сумихімпром".

У ЧЕРВОНОГОРОДСЬКОМУ ЗАМКУ ОБВАЛИЛАСЯ ВЕЖА. Фото

У легендарному Червоногородському замку на Тернопільщині (під селом Нирків Заліщицького району) повністю обвалилася половина правої вежі.

ІКОМОС укотре порадив зберігати історичний центр Києва

Радник президента України, керівник Головного управління з питань гуманітарного розвитку Юрій Богуцький зустрівся з експертом Міжнародної ради з питань пам'яток та визначних місць (ІКОМОС) Тодором Крестєвим.

На Донбасі школярам розповідають про ворожнечу "шахтарів" і "хохлів". ФОТО

У схваленому Міністерством освіти посібнику для учнів 9 класу "Історія рідного краю (Донеччина з кінця ХVIII до кінця ХIX століття)" історію Донецької області пропонують вивчати на прикладах протистояння в регіоні "шахтарів" і "хохлів".

В Одесі не забороняли символіку УПА

Одеська міська рада не приймала рішення про заборону "символіки ОУН-УПА".

Музей Американської кіноакадемії розробляє автор Центру Помпіду. ФОТО

До 2017 в Лос-Анджелесі з'явиться Музей Американської академії кіномистецтва. Новий Музей буде створений на базі вже існуючої забудови 30-х під назвою May Company building, що розташована на бульварі Wilshire.

В Одесі заборонили "символіку ОУН-УПА" - УНІАН

Одеська міська рада заборонила використання в місті символіки ОУН-УПА.

АНОНС: Музейних працівників запрошують до Бразилії

У серпні 2013 р. відбудеться 23 Генеральна конференція ІСОМ в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Охочі музейники можуть отримати грант на робочу поїздку в Бразилію.

На фабриці "Воронін" відкрили барельєф і музей кутюр'є

14 квітня виповнився рік з дня смерті кутюр'є Михайла Вороніна. До цієї дати на столичній швейній фабриці "Воронін" відкрили меморіальний барельєф і кабінет-музей Михайла Вороніна.