17 червня 2011
Тексти

Правда про війну з дозволу Сталіна. Сьогодні - 100 років Віктору Некрасову

- Я думав - високий, широкоплечий блондин, а ти ось який, і ще з вусиками... Зі Сталінською премією хочу поздоровити! - сказав замість привітання Йосип Сталін запрошеному у Кремль молодому київському письменнику.

Голод-1833 і Голодомор-1933: відчуймо різницю в політиці влади

Вже загальновідомо, що голод на території України бував і раніше, але Голодомором він cтав тільки в 1933-му, за комуністів. Давайте порівняємо дії царського уряду у 1833-му і радянської влади через 100 років.
Коротко

У Києві з'являться вулиці Миколайчука і Некрасова. Бульвара Давидова не стане

До 100-річчя письменника Віктора Некрасова та 70-річчя актора Івана Миколайчука комісія КМДА з питань перейменувань та пам'ятних знаків прийняла рішення про увічнення пам'яті цих відомих киян.

Анонс: презентація альбому-монографії про Галину Севрук

Видавництво "Смолоскип" запрошує на вечір-презентацію мистецького альбому-монографії про визначну художницю Галину Севрук.

Анонс: міжнародний форум про початок війни Третього рейху з СРСР

До 70-ї річниці нападу німецького вермахту на СРСР німецький федеральний фонд "Пам'ять, Відповідальність та Майбутнє" та Інститут глобальних та європейських студій Лейпцига вперше в Україні проведуть міжнародний форум "Історичної Майстерні Європи".

Історики з усієї країни обговорювали Коновальця

15 червня 2011 р. пройшла Всеукраїнська наукова конференція "Постать на тлі епохи: до 120-річчя від дня народження Євгена Коновальця".

Вперше в історії України пошуковці спробують об'єднатися

18 червня у Києві відбудеться Перший Всеукраїнський з'їзд пошукових організацій.

Горбачов образився на КС за червоні прапори

Екс-президент СРСР Михайло Горбачов висловив незгоду з рішенням Конституційного суду України, який сьогодні визнав неконституційним використання червоного прапора поруч із державним.

КС ЗАБОРОНИВ ПІДНІМАТИ ЧЕРВОНИЙ ПРАПОР ПОРУЧ ІЗ ДЕРЖАВНИМ

Використання Прапора Перемоги під час офіційних заходів разом з Державним прапором України суперечить Конституції.