20 січня 2020
Колонки

Сергій Фазульянов: Фейковий «будинок Леонтовича», який збираються відновлювати

Знову і знову виринає на просторах інтернету чергова кампанія по збору коштів на відновлення фейкового "будинку Леонтовича" в Шершнях.
Коротко

У Польщі вкотре знищили таблицю на могилі УПА. ФОТО

На горі Монастир біля Верхрати знищено таблицю з могили воїнів Української повстанської армії (УПА). Зірвано теж вишивані рушники з дерев, які восени у рамках вшанування померлих, що спочили у могилі, повісили польські активісти та представники інтелігенції.

СБУ передала Херсонському музею артефакти вилучені у чорних археологів. ВІДЕО

Більше 80-ти предметів археологічної колекції мають передати представники управління Служби безпеки України у Херсонській області краєзнавчому музею. 15-го січня привезли перші 40 експонатів.

Британська поліція зарахувала український тризуб до екстремістських символів

Посольство України у Великій Британії вимагає від контртерористичної поліції вилучити з переліку екстремістської символіки український герб.

Оголосили короткі списки Шевченківської премії-2020

17 січня члени Комітету на засіданні за результатами таємного голосування відібрали твори, які братимуть участь у третьому турі конкурсу.

У Британії рідкісну монету продали за рекордні 1 млн фунтів. ФОТО

Рідкісна монета соверен Едварда VIII 1937 року була куплена приватним колекціонером за 1 мільйон фунтів стерлінгів ($1,3 млн), що зробило її найдорожчою британською монетою за всю історію.

Зеленський наприкінці січня візьме участь у вшануванні жертв концтабору Аушвіц

Президент України Володимир Зеленський відвідає з офіційним візитом Польщу, де проведе зустріч з президентом Анджеєм Дудою. Вони зустрінуться під час заходів присвячених річниці звільнення концтабору.