21 січня 2013
Тексти

Що не так із сайтами українських музеїв

Інтернет-сторінки українських музеїв: добре, що вони взагалі є. Але. Чи вони потрібні, якщо не виконують свою функцію – "заманювати" до музею відвідувачів та популяризувати свої колекції? Бо сайт – це медіа. Писати треба коротко, ясно і, якщо є змога – захопливо!
Коротко

Табір, де сиділи Стус та інші українці, стане еталоном в РФ

Меморіальний центр історії політичних репресій під відкритим небом "Пермь-36" обрано "модельним проектом" для створення аналогічних музеїв РФ у рамках майбутньої федеральної цільової програми увічнення пам'яті жертв політичних репресій.

У Росії стане на один музей Чехова більше

Будинок в Таганрозі, що належав родині Чехова, перетвориться на музей. Після реставрації та ремонту будівля, в якій сім'я прожила з 1874 по 1876 рік, стане частиною Таганрозького державного літературного та історико-архітектурного музею-заповідника.

В Афінах відкриється Музей газової промисловості

27 січня в Афінах відкриється перший промисловий музей грецької столиці - Музей газової промисловості, який демонструє ключову роль у розвитку Афін заводу з вироблення легкого газу (для освітлення), який працював з 1857 по 1984 рік.

У Криму відкриється виставка марок УНР, УСРР і Української Держави

В Музеї історії Сімферополя відкриється виставка "Біля джерел української марки", на якій будуть представлені перші марки УНР, Української Держави (гетьмана Павла Скоропадського), Української Соціалістичної Радянської Республіки та незалежної України.

"Ворскла" відкрила свій музей. ФОТО

Полтавський футбольний клуб "Ворскла" обзавівся власним музеєм.
Експонати збирали всім миром, а відкрили установу за участю ветеранів і нинішніх гравців команди.

Вийшло перевидання книги Раїси Мороз про дисидентів

Bийшло друге, доповнене видання книжки Раїси Мороз "Проти вітру. Спогади дружини українського політв'язня".

ГРЕКО- І РИМО-КАТОЛИКИ ГОТУЮТЬ СПІЛЬНУ ЗАЯВУ ПО ВОЛИНСЬКІЙ ТРАГЕДІЇ

Українська греко-католицька церква та Римо-католицька церква в Україні готують спільне послання до вірних у зв'язку із 70-ю річницею подій на Волині.