22 січня 2013
Тексти

Хай живе французько-німецька дружба!

50 років ФРН і Франція підписали договір про співпрацю. Зараз визначився ряд країн, що бажають приєднатися, але Європа, в якій дехто охоче користується перевагами Союзу, не виконуючи пов'язаних із цим зобов'язань - не той варіант, до якого ми повинні прагнути.

Історик Олег Павлишин: "Потрібен живий ланцюг "Львів-Луганськ"

Наддніпрянщина підтримувала ЗУНР грошима і солдатами, Галичина передавала Києву нафту, а кличем галицьких військових було: "Через Київ на Львів". А зараз українцям треба більше контактувати між собою – їздити один до одного в гості, дискутувати...
Коротко

У найстрашнішій в'язниці Німеччині відкриється музей

В'язниця Hoheneck в Саксонії в часи НДР вважалася найстрашнішою жіночою в'язницею. У минулому столітті її деякий час використовували нацисти. Тут в'язні шили кили і уніформи для солдатів. У цьому році було прийнято рішення віддати похмурий замок дітям і молоді.

Одеський музей не може працювати через перекопаний тротуар. ФОТО

Одеський музей нумізматики, розташований на Грецькій вулиці, 33, другий тиждень не може нормально працювати через перекопаний тротуар.

В Україні з'явився п'ятий музей ретро-автомобілів

У Вінниці з'явився музей старої техніки - п'ятий за рахунком в Україні. Відкриття музею "Автомотовелофоторадіо" стало можливо завдяки старанням приватного колекціонера Олексія Стрембіцького.