21 вересня 2012
Тексти

Старі пісні без головного. Як в Росії розповідають правду про ОУН

Прагнення показати українських націоналістів як підручних нацистів у 1941-1945 рр. і змішати в єдине ціле поліцаїв та ОУН проглядає в оформленні опублікованих документів. А основна політична мета ОУН поміщена в лапки й замість "самостоятельной" названа "самостийной Украиной".
Коротко

Янукович і Коморовський відкрили меморіал у Биківні

Президенти України та Польщі Віктор Янукович та Броніслав Коморовський відкрили Міжнародний меморіал жертв тоталітаризму на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили".

Харківський університет Каразіна покаже кішку в намисті

В Харківському національному університеті імені Каразіна запланували відкрити два музеї. Музей науки та археологічний музей.

Донецьк планує стати музейною меккою

Влада Донецька озвучила плани щодо зміни іміджу міста і перетворення його на туристичну мекку. Для цього планують відкрити низку музеїв. "Фішкою" міста вважають його промисловість, цим і хочуть вражати туристів.

В музеї мадам Тюссо поповнення. ФОТО

В музеї воскових фігур мадам Тюссо з'явився гравець футбольного клубу "Барселона", Леонель Мессі. На підході - копія творця Apple, Стіва Джобса.

Про те, як музей з музеєм посварились. ФОТО

Єдиний на пострадянському просторі Музей дельтапланеризму у Феодосії відстояв своє приміщення і надалі зможе приймати відвідувачів за звичним адресою.

У Києві відкрили пам'ятник польському поету Словацькому. ФОТО

У Києві відбулося відкриття пам'ятника польському поетові Юліушу Словацькому. Пам'ятник встановлено поряд з Миколаївським костелом на вулиці Велика Васильківська.

Київрада дозволила переробку Гостиного двору в супермаркет

Київрада виділила "Укрреставрації" земельну ділянку, на якій розташований Гостиний двір. Один гектар землі на Подолі оцінили в 100 млн доларів.